Ner med Vitt o Fräscht!?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/minekonomi/boende/article15693181.ab

Ett brännvinsskåp sätter både färg och känsla i vilken inredning som helst!

”– Tidigare har det funnits en rå enkelhet i inredningen som mer och mer byts ut mot en mer ombonad känsla med traditionella material. Vi kommer att se mer färg, mönster och naturromantik framöver, säger Erik Lundkvist, fastighetsmäklare på Erik Olsson Fastighetsförmedling.”

Bergtagen design har de rätta prylarna!

 

http://bergtagendesign.se

Bergtagen Design

Bergtagen Design på plats på Antikmässan i Helsingborg!

HO-Form tog på rekordtid fram katalogen. – För den som söker det där alldeles speciella och unika. Det “åtråvärda”, om man så säger?

http://bergtagendesign.se/
http://www.helsingborgsutstallningar.se/antikmassa_hbg/
Foto: Sebastian Niemi.

Fler trevliga antikviteter på Pekkasso Antik

En titt hos Pekkasso Antik

Här vill vi tipsa om några fler mkt unika och trevliga antikviteter från Pekkasso Antik i Sala.

© Alla bilder Pekkasso Antik

LATA PIGAN är såå bra!

LATA PIGAN, rakt in i himmelriket bland vintage!

LATA PIGAN i Vela är perfekta stället för de riktigt goa fynden!
-För den som tröttnat på att stirra sig blind på Tradera Antikt och design, kläder, accessoarer, eller Blockets, Möbler och Heminredning, För hemmet, eller Kläder och skor. – Här finns ALLT! Den som inte hittat hit än finner sig en riktig guldgruva.
Det fina är att här kan man se och ta på föremål och nästan se framför sig kompletta tokpopulära nyantika 50-, 60- och 70-tals inredningar. Om du vill inreda ditt nya hem i retro-stil, om du behöver en tok-snygg retro-lampa. Då är DU på rätt ställe. Två byggnader fulla av retro!

Textilierna är värda en särskild titt
Det kan vara praktiskt att hitta just det där tyget med pricken över I, – som man sade förr. Här kan man nämligen finna tyget som man annars inte passar i. Alla topp-mönster finns! Punk, Pop-art, Fantstiska starka färger i 60 tals mönster. Smart då man själv kan välja vilken form eller efter vilket mönster man vill ha klänningen eller gardin-kappan i.

Herrkläder och tuffa outfits
Det finns inte bara massor av Dam-kläder, det finns även litet, men bra sortiment av gamla herrkläder och accessoarer. Kikar man i en och annan låda kan man ha tur och hitta den rätta manschettknappen till och med!
Jag har själv funnit att det här är gott om gamla märkes- vintagekläder. En tidig Calvin Klein skjorta i retrostuk, 70-tal. Manuel Ritz Riro, Gul & Bla, Gucci,  Burberry, Stenströms, Bally med mera. Flera tröjor och till och med en frack i mycket fint skick. Och några äkta east-coast jackor som Gant hämtat grunden till sin kollektion från. Bland damkläderna finns även där goda exempel som exlusiva skor och klänningar.

Miljörätt vintage?
Något som jag också noterade är att här finns INTE, bland tyger och textilier, typ, tveksamma materialval, eller märkliga material som faktiskt användes ganska flitigt under lång tid från 50-talet fram till 80-talet. Inte så kul när man upptäcker att det där läckra vintagetyget luktar apa! Det har LATA PIGAN uppenbarligen sorterat bort. Många tillverkare experimenterade nämligen under denna tid ganska vilt, och använde både starka kemikalier, nya inte så miljövänliga materialblandningar, skapade för billig och snabb produktion, utan en tanke på kunderna eller konsekvenserna.

Hitta till LATA PIGAN?
Hur hittar man till LATA PIGAN? Från Stockholm åker man via nya E18 till Enköping. Sväng av den trista långtråkiga motorvägen och kör istället gamla E18-sträckningen vid Enköping mot Västerås. Vid Hummelsta (för den vane resenären var denna en viktig adress) tar man den lilla vägen som går söderut mot Vela. Det är 4 km fin nylagd och myckert sevärd, sportvagnsvänlig asfaltväg dit. Framme!

Söderifrån kommer man via Strängnäs – EnköpingSe kartlänken här!

HO

Pekkasso Antik, antikaffären i Sala Silvergruva

Form i antikviteter

Pekkasso Antik är vårens hetaste utflyktstips i Sala Silvergruva.
Hit kommer även en del inredare och letar antikviteter. dessutom dyker det då och då upp inredningsmagsin, bland annat ”Lantliv” kommer även hit och hämtar inspiration.

Hit kommer också riktigt kunniga antikexperter för att hitta just det där ”objektet”. Peder Lamm eller Knut Knutsson skulle gilla det här stället.

Pekkasso Antik har inga fasta öppettider, och ligger mitt i Sala Silvergruva, strax bakom Drottning Kristinas schakt. – I Disponentbostaden. Det går utmärkt att komma och titta, ring först Pekka på 0224-177 88.
Webadressen är: http://www.pekkasso.com/

Här är några av Pekkas tips!


Pekkasso Antik har nu mycket till julen

Form i antikviteter

Pekkasso Antik i sala har nu enormt fina saker att erbjuda inför julen. Vi var där för några månader sedan och insåg redan då hur fina antikviteter som Pekka har till försäljning. Han bor och har visningsrum i Direktörsbostaden, Sala Silvergruva.

Ta det som ett kanonfint utflyktstips! Där finns allt från säker trend-antikviteter till riktigt gamla klenoder som garanterat är unikat! Inredningen är bara den värd en resa då Pekka har mycket gott sinne för proportioner och färgsättning.

Se även Form i antikviteter

Inredningsdesign en del av kommunikationen

För ett företags del kan inredningen av receptionen, mötesrummet eller hela företagets miljö vara avgörande för hur ditt företag blir uppfattat av dina besökare. Vi har resurserna för det och kan faktiskt erbjuda detta om det behövs.

Då vi ju arbetar med kommunikation är det inte bara den verbala och digitala kommunikationen som är viktig. Man bör även ha en helhet i sin fysiska verklighet.

Fotegenlykta gulFotogenlampor
Veckans fynd var denna gamla Feurerhand lykta för fotogen eller lampolja. Jag lyckades få fart på den då den hängt alldeles för länge bortglömd i något garage eller vindsförråd. Den läckte ur botten som ett såll och krävde en helrenovering, men nu saknas bara en veke på 13 mm. -Någon som råkar ha en?