Egna illustrationer – Nytt material

Egna komiska illustrationer – tecknat

Här är ett par nya ”gubbar” i falurött och tjärsvart,-  med tänkvärda underfundiga kommentarer i den situation jag placerar dem. Ofta får färgerna kontrastera en visuell effekt jag gärna eftersträvar. Bilderna monteras i ram beroende på behov i begränsad upplaga. Nedan finns exempel på montage i ram. Ram och bild är kvadratisk, kartongens färger kan variera lite grand. 400 kr utan ram, 500 kr med ram.

Fler bilder finns här!

Hör av dig här på min kontaktsida.

Upplaga numreras
Upplaga numreras

Egna illustrationer – tecknat – nu till salu!

Egna komiska illustrationer – tecknat

Numrerad upplaga. Kan beställas med eller utan ram. – På färgad kartong.

Det har uppstått viss efterfrågan på mina komiska ”gubbar” i falurött och tjärsvart,-  med tänkvärda underfundiga kommentarer i den situation jag placerar dem. Ofta får färgerna kontrastera en visuell effekt jag gärna eftersträvar. Avsiktligt har de förstås en knorr (tema) av allmoge, alltså med vaga referenser till det bondesamhälle vi så gärna återblickar till när det gäller kulturarvet. Bilderna monteras i ram beroende på behov i begränsad upplaga. Nedan finns ytterligare ett par exempel på illustrationerna. Ram och bild är kvadratisk, kartongens färger kan variera lite grand. 400 kr utan ram, 500 kr med ram.

Hör av dig här på min kontaktsida.

 

Nya illustrationer av Håkan Öqvist.

Här får du några,- av flera manér jag arbetar med.

HO-illustration---balansakt01
Egen ”Haiku”, spritpenna på akvarellpapper

 

Röd handske - Blå fågel
Ett ganska starkt manér utvecklat ur äkta grundfärgerna,- Lingon + Blåbär

 

 

 

Krishantering
Lite annorlunda presentationsbild. Akvarell och spritpenna på separat plastfilm och sedan kombinerat i en bild.

 

tidspress

 

 

 

Illustration? Självklart!

Illustrationen är en brytpunkt i mediebruset

Fundera på varför illustrationer används så sällan?

Alla typer av media litar till fotografiet som medium att förmedla en idé, eller precis vad som helst.
Men det finns begränsningar i slentrianmässig ”användning” och kommer alltid att finnas begränsningar för fotografiet som medium. För hur visar du annars jorden i genomskärning?

Fotografiet är och förekommer i sådan stor omfattning att vi genast lägger märke till illustrationer som diagram eller teckningar.
De blir en brytpunkt i mediebruset. Inte minst sociala media använder sig snart i varje situation av bilder.
Så det är inte precis någon brist på dem.

Själv använder jag då och då mig av illustrationen då det är ett suveränt sätt att presentera till exempel processer eller bara kommentera något med en skämtsam illustration. Och hur få rätt ”känsla” för just det man vill visa? För att hjälpa novisen lite på traven kallas det helt enkelt ”manér”. Några manér syns här som exempel.

Illustrationen är överlägsen fotografiet om den används på rätt sätt och i rätt sammanhang.
Fotografier är därmed så klart inte körda i papperskorgen. De har sin plats, men bilden/fotografiet som sådan drunknar helt enkelt i mängden bilder vi konsumerar.

En fantastisk bild av Fred Tomaselli
http://en.wikipedia.org/wiki/Fred_Tomaselli

  

 

Marknadsförare, vakna!

Britterna vill fira svensk jul

”Engelsmännen har tröttnat på sina gamla traditioner. Nu vänds blickarna mot nordens julfirande i stället. Julpuddingen och misteln åker ut – in kommer svenska pepparkakor och luciatåg”.

Även årets luciafirande hos Svenska kyrkan i London har märkt av trenden. Där har man fått flytta evenemanget till större lokaler i Westminster Abbey och Southwark Cathedral för att kunna möta efterfrågan från icke-svenskar. Alla biljetter har sålt slut på nolltid.”

Se artikel i sin helhet på DN.se