Skissfyndet – SLOTTS logotyp

Hittade detta gamla pitch-förslag i draglådorna.

Slotts Senap hade genomgått flera företagsförändringar och någon gång under slutet av 1990-talet fick jag uppdraget ta fram en ny produktprofil för varumärket SLOTTS. Nu blev det inget med det, men den håller ännu för ögat tycker jag.

Skissen håller för ögat ännu idag.

Lite förvirrande med nuvarande två varumärken?

Bilder från Digitalt Museum

TeslaOwnersWestSweden.seNestor AB – uppdrag och utbildningar hållbar utveckling – VUEF.seEnergy Evolution Center

Visuellt effektiv – vad är det?

Jag har varit lite dålig på att uppdatera vad jag gjort sedan sist i min verksamhet. Grafisk form är att visualisera budskap och göra det effektivt. Några exempel.

Grafisk visuell effektivitet har alltid varit min ledstjärna. Och det är fortfarande ett oslagbart verktyg, om den görs på rätt sätt och med konsekvens. Många enmansföretag sitter på kammaren och försöker lösa stora företags kommunikationsbehov så billigt som möjligt men det gäller att ändå förstå hur stora värden det besitter.

”Det är som att köpa en billig gummihandske inför målning av hemmet, den dyrare håller helt enkelt flera år just för att den har tjockare material och faller inte sönder redan efter ett par veckors användning”.

Man ser ofta kommunikation som inte ens klarar baskraven, den blir för komplicerad och texterna innehåller alltför mycket branschinriktad text som egentligen vänder sig till en produktionstekniker eller liknande. Alla skall kunna förstå utan att mötas av kommunikation man måste ta till wikipedia eller sociala medier för att begripa sig på.

Ett annat trevligt projekt var att ordna en grafisk visuell profil och guide åt Gruppsol AB. Det råkade även sammanfalla med två stora mässor där GruppSol deltog på e-Car Expo, både i Stockholm och Göteborg.

BILFORMGIVNING: ”Bilindustrin missar vad folk vill ha”

Frankrikefödda bildesignern Anne Asensio blev i veckan hedersdoktor vid Umeå Universitet. Under en mellanlandning i Stockholm får vi en pratstund med bildesigndoktorn som förklarar varför hon anser att bilindustrin har misslyckats med att designa en riktig elbil

https://www.dn.se/ekonomi/motor/bilindustrin-missar-vad-folk-vill-ha/

ID.9 – Volkswagen byter logotyp och identitet. Nionde gången!

Med övergången till elbilar och en helt ny filosofi såg man i koncernen behovet av en rejäl omstrukturering – det innebar förstås även en global förändring för varumärket och ALLA inblandade parter. Här är resultatet!

Hela nio förändringar av varumärket har gjorts hittills av det ganska enkla ideogram vi blivit vana vid. 1948 var man tydligen lite osäker på om den skulle vara tydlig nog? Bäst rama in den då?

Resumé har en rätt innehållsrik artikel om förändringen:

Förändringen av det visuella utseendet är inte den enda marknadsföringsmässiga nyheten som presenterades under måndagen. Biljätten kommer att börja använda sin omtalade ljudlogo i sin kommunikation.

− Volkswagens nya visuella språk kommer att skilja sig mycket från det vi har varit vana att se hittills – det kommer att bli djärvare och mer färgrikt. Fokus kommer att ligga på människor. Vi kommer inte längre att koncentrera oss på perfekt tagna bilder av våra bilar. Istället är målet att presentera realistiska situationer som kunderna själva kan relatera till, förklarar Jeanette Asteborg, marknadschef på Volkswagen Sverige i en kommentar till det nya utseendet.

https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2019/09/10/har-ar-utseendet-som-ska-bygga-en-ny-bild-av-volkswagen/

Bra webb fungerar!

Bemannangsrekrytering kräver bra och enkla lösningar!

Under försommaren hade jag ytterligare intressanta projekt.
Bland annat med ny hemsida för
Planning and Logistic AB

Då det är vanligt med ganska tidsödande, och komplicerade innehålls-system (CMS) för administration av bemannings-sidor gjorde vi en ordentlig förstudie av behovet.
Det visade sig ingå en hel del tjänster och kurser. Sammanlagt över 30 sidor.  Jag insåg att det skulle spräcka budgeten direkt! 
Att ge sig på det skulle vara värdelöst, och fick en idé.
Slakta den tungrodda och omfattande sid-strukturen helt och hållet! 

Förslaget var att minska text till det absolut nödvändiga, och sortera – dela upp respektive tjänste-utbud och kursinnehåll mycket tydligare genom smart grafik. – Lättare för besökaren få översikt och dessutom…
– Mycket nöjd kund. 

Exempel på grafik för web-platsen

Länk till bemanningsföretaget Planning and Logistic AB

Krav på energimärkning i reklam och på internet – Frukostseminarium

Energimyndigheten – Frukostseminarium 18-05-29

Exempel på produktkategorier

Det ska vara lätt för ditt företag att göra RÄTT vad gäller energimärkning i alla former av marknadsföring. Just därför arrangerar Energimyndigheten ett frukostseminarium med information för marknadsförare, tillverkare eller återförsäljare av produkter som förekommer i visuella annonser, tekniskt reklammaterial eller på internet.

Den 1 augusti 2017 skärptes kravet om energimärkning i reklam. Kravet om energimärkning i webbutiker har funnits sedan 1 januari 2015. Under hösten 2018 kommer Energimyndigheten att börja en omfattande marknadskontroll av reklam och webbplatser för att säkerställa att aktörer lever upp till lagstiftningen.

– I de granskningar som vi gjort hittills har många avvikelser hittats. Därför gör vi nu flera informationsinsatser för att säkerställa en bättre efterlevnad under höstens marknadskontroll, berättar Carmen Butler på Energimyndigheten.

För formgivare och designers kan ett besök vara värt på EU’s etikett-genererings-portal: https://ec.europa.eu/energy/eepf-labels/en/eepf-labels

Plats: Energimyndigheten, Rosenlundsgatan 9, Stockholm eller via länk.
Datum: 29 maj, 2018
Tid: 08.00-09.30

Anmälan

Läs mer och anmäl dig här.

Program

08:00 Registrering och frukost

08:30 Föredrag

  • Kort introduktion till ekodesign och energimärkning
  • Marknadskontroll – vad, varför och hur?
  • Det nya ramverket för energimärkning
  • Energimärkning på internet
  • Exempel på avvikelser och hur man kan undvika dem
  • Hur anmäler man en bristfällig reklam eller webbsida?

09:30 Avslutning

Mer projekt och uppdrag

Smyglanseringen: THE WHITE PLOT – Produktfoto och kampanjmaterial

Se mer på: https://thewhiteplot.com

”The White Plot” är ett helt nytt varumärke, inom lyx-segmentet som utmanar den traditionella wholesale/retail-processen, som ger kunderna för lite flexibilitet och alltför höga priser.
THE WHITE PLOT’s mål är att hålla en mycket högre service, och sälja de allra bästa sängkläderna för ett rimligt pris. Ledorden är Enkelhet och Kvalitet. Se mer om Om THE WHITE PLOT

HO-Form har arbetat med produktfotograferingen, se exempel nedan.

 

Missade du vernissagen?

Futurism i detta verk med mässingskula, aluminium och handblåst glas

Redan som 27-åring var Pierre Forssell verksam som formgivare och konstnärlig ledare för Gense i Eskilstuna. Där formgav han bland annat olika bestickserier, varav Spectra- och Piruettserien tillhör de mer kända. Samma år fick han stor uppmärksamhet för serien Shakers; koniska salt, -peppar och sockerströare i rostfritt stål. Dessa lanserades på H55-mässan 1955 i Helsingborg där hans tidstypiska design väckte stor uppmärksamhet.

Ett flertal verk har tidigare aldrig visats.

Länk till utställningens presentation.