Därför slår elbilen verkligen igenom 2017!!

F-Vagn_batt_02_640px_IMG_0389”Vad är det som gör att elbilen faktiskt skulle kunna slå igenom 2017? För att titta framåt måste vi först titta bakåt”.

(Den här artikeln i Recharge.se är så bra att jag delar litet av innehållet samt gör min egen ”bild-kommentar” i form av denna medvetet retuscherade Volkswagen-annons från 60-talet).

”De allra första – och extremt simpla – elfordonen i liten skala byggdes under 1830-talet men det var inte förrän flera årtionden senare som de började bli praktiska och populära. Under början av 1900-talet var en stor del av alla bilar i USA eldrivna.

Många insåg att elbilarna var tysta, lättkörda och inte luktade lika illa som bilar med förbränningsmotorer. Allt fler fick elektricitet och kunde på så sätt ladda elbilen. Räckvidden kunde vara mellan 10 och 16 mil och de flesta bilar toppade omkring 30 km/h, vilket räckte bra för stadskörning”.

”Det går verkligen inte att underskatta hur viktig övergången från ”elbil som transportmedel” till ”elbil som vill ha-pryl” är. När både grannen och superkändisen i Hollywood kör elbil ökar intresset och acceptansen. Och utan köpsug från konsumenterna blir det inga nya elbilar från biltillverkarna”.

Av Erik Söderholm, Recharge.se 2017-04-13

Se länk till hela artikeln här nedan:

http://www.mestmotor.se/recharge/artiklar/nyheter/20170413/langlasning-tredje-gangen-gillt-darfor-slar-elbilarna-faktiskt-igenom-den-har-gangen/