Första gången Porsche Mission E körs av en – rookie?

Det här är förstås en annons från Porsche Experience Center, Los Angeles USA.

Tro inte något annat men det är första gången vi ser ett klipp. Utan maskeringar över hela karossen.  Ljudet är helt säkert pålagt, bilderna arrangerade. Men intressant för dem som vill veta mer om denna, hm, vita blixt från Stuttgart.

Pris: Ca 800.000 kr.

https://insideevs.com/watch-as-adam-levine-drives-porsche-mission-e/

Tesla Motors första reklamfilm

Tesla Motors första reklamfilm är ute och det är extra intressant då Elon Musk har hållit en ganska låg profil på området.

Klicka för STOR bild

Det dyker dessutom upp en intressant vy i början där en kaross verkar vara i början av en design-studie. Verktygen och inredningen tyder på det. Vad det kan vara får andra gissa. Kan vara både en prototyp eller en pågående omgörning av nuvarande modeller?

Det kan vara ett av meningen med reklamfilmen, men huvudsyftet framgår att Tesla inte BARA jobbar med personbilar!

Tesla Motors video-sajt på Youtube är annars bara använd för information, tips och uppdateringar till ägare. Samt lanserings-event.

Electrek har tagit en titt också på reklam-klippet och upptäckt samma sak.

Det fattas bilder!

Illustrationer kan locka läsaren

Bilden som sådan används allt mer i kommunikation mellan oss människor. Både barn och vuxna möts av bildbudskap överallt idag i det offentliga rummet och på nätet. Vi postar själva bilder som aldrig förr på sociala medier. Offentlig kommunikation sker även den med foto, i traditionella media och även i reklam.

Det som jag finner intressant är hur dominerande den fotografiska bilden blivit. Inte alltid till fördel för läsaren då journalisten/kommunikatören idag har smal intensiv process där ofta fotografier får duga som en symbolik för att locka till läsning.

Här har illustrationer ett övertag över rena fotografier som i flera fall kan vara klart mer givande istället för att gå ”den enkla vägen” och ta ett ”kort”.

– Att se illustrationer som fungerar gör det lätt förstå att de ger och gör ett annat intryck. De kan även anpassas för en specifik målgrupp eller ges ett grafiskt uttryck som lätt känns igen i ett företag/organisations material på nätet och till och med i företagets inredning.

 

Krav på energimärkning i reklam och på internet – Frukostseminarium

Energimyndigheten – Frukostseminarium 18-05-29

Exempel på produktkategorier

Det ska vara lätt för ditt företag att göra RÄTT vad gäller energimärkning i alla former av marknadsföring. Just därför arrangerar Energimyndigheten ett frukostseminarium med information för marknadsförare, tillverkare eller återförsäljare av produkter som förekommer i visuella annonser, tekniskt reklammaterial eller på internet.

Den 1 augusti 2017 skärptes kravet om energimärkning i reklam. Kravet om energimärkning i webbutiker har funnits sedan 1 januari 2015. Under hösten 2018 kommer Energimyndigheten att börja en omfattande marknadskontroll av reklam och webbplatser för att säkerställa att aktörer lever upp till lagstiftningen.

– I de granskningar som vi gjort hittills har många avvikelser hittats. Därför gör vi nu flera informationsinsatser för att säkerställa en bättre efterlevnad under höstens marknadskontroll, berättar Carmen Butler på Energimyndigheten.

För formgivare och designers kan ett besök vara värt på EU’s etikett-genererings-portal: https://ec.europa.eu/energy/eepf-labels/en/eepf-labels

Plats: Energimyndigheten, Rosenlundsgatan 9, Stockholm eller via länk.
Datum: 29 maj, 2018
Tid: 08.00-09.30

Anmälan

Läs mer och anmäl dig här.

Program

08:00 Registrering och frukost

08:30 Föredrag

  • Kort introduktion till ekodesign och energimärkning
  • Marknadskontroll – vad, varför och hur?
  • Det nya ramverket för energimärkning
  • Energimärkning på internet
  • Exempel på avvikelser och hur man kan undvika dem
  • Hur anmäler man en bristfällig reklam eller webbsida?

09:30 Avslutning