PORSCHE TAYCAN – Batterier

Första gången vi ser batteripaketet?

Hittade en bild hos Porsche där man tydligt ser batteri-montaget i Porsche Taycan.
– Förmodligen en demo-konstruktion för internutbildning med mera, körriktning är åt vänster i bilden.Jag ser också att de förstås inte använder samma system som TESLA batteripack men ser ändå intressanta detaljer i konstruktionen som förändrats något från de koncept-bilder man redan för något år sedan släppte. Batterierna ligger i separata sektioner och man ser tydligt hur de är kopplade.

Den högre sektionen, typ kardantunnel,- är mer svårtolkad? Här sitter förmodligen batteristyrning och andra komponenter som kan ha varit skrymmande?
Det sitter även två anslutningar framtill till vänster i bilden, som jag antar har med batteriernas laddingång att göra? Baktill skymtar kablarna till bakre motorn?
Två utrymmen ser tomma ut men de är bland annat till för fot-utrymme åt passagerare bak.

Det vi inte ser: Porsche säger själva att de kommer introducera induktiv laddning = laddning utan att stoppa i en kabel i fordonet, – men framhåller att det ännu inte finns en överenskommen standard på marknaden. I samma artikel nämner de att Induktiv laddning och snabbladdning via aggregat inte fungerar för närvarande. Här upptäckte jag också att artikeln är skriven före april/maj 2018 och har inte rätt modellbetäckning Porsche Taycan, där står istället Porsche Mission E.

Så uppgifterna är kanske lite för gamla här? https://newsroom.porsche.com/en/technology/porsche-engineering-2018-1-development-electrics-electronics-electromobility-fast-charging-otmar-bitsche-michael-kiefer-high-voltage-systems-opportunity-15797.html

I det lilla finns det stora. Thailändsk fotografi

Just den här bilden är intressant då den
Cube Light, 2013 © Viriya Chotpanyavisut

Den här bilden råkade fånga mitt intresse, den är både vacker och ful på samma gång. Men det är inte fotografiet i sig.

– Den visar oss  även hur ett okänt föremål på fel plats slår hål på våra naturupplevelser. Det även ger en påminnelse om att naturen vi lever i, inte är okänslig för människans ”ökända” okänslighet.

Thai New Wave Photography: Multiple Planes

Landlord, 2016-2018 © Akkara Naktamna