Nära Autopilot steg 3?

Många kanske inte känner till de steg man internationellt graderar nivåer av autonomi, men för att förstå vad vi kan vänta oss av framtida autonoma lösningar för fordon så kan man titta på tex Tesla vilka just nu leder utvecklingen.

Visst finns det konkurrenter, men de har inte samma framförhållning och arbetssätt som just Tesla. De utvecklar dessutom hårdvaran själva för nuvarande och kommande generation av modeller.

Ovanpå det har man utvecklat egna tekniker som gör att den data som samtliga fordon samlar in via radar, sensorer och 8 kameror, ställs i en virtuell skuggbild av denna verklighet som därmed Tesla själva kan experimentera och programmera fram! Alltså helt fingerade, komplexa scenarios körs tills de fungerar när mjukvaran släpps i nästa version!

Att sedan fordon som planeras kan testas i den virtuella verkligheten ger ju en bild av möjligheterna. Någon som testat spel som Sims, eller bilspel för Sony Playstation eller X-box?

Min Model 3 byter färg hos Dekalbolaget i Sala!

Varför i hela ”småhulta” byta bort originalfärgen på en Tesla som ju redan är lackerad?

Dekalbolaget finns nära Västerås, i Sala!

Det har sina orsaker, en är att någon har företag och vill profilera just företaget. En annan är att bilen ingår i tex. företagets bilflotta där det är viktigt att fordonet är igenkännbart. Och för företagare med hållbart varumärke i tankarna är det intressant med el-fordon förstås?

Då det har blivit både enklare att applicera olika folie-typer och utvecklingen har gett helt nya mönster och ytbehandlingar så är möjligheterna obegränsade. Man ser även sprillans nya bilar som genom bildbehandling snabbt kan få helt otroliga uttryck. En del lägger naturmotiv över hela karossen. Om man nu vill köra i skogen så ingen ser det? ;^)

Pula själv?

Priserna är oftast under hellackering, men det är ett verkligt hantverk som inte vem som helst bör ge sig på. Dekalbolaget i Sala har gjort den här typen av arbeten i åratal. Det märks särskilt när man kliver in i verkstaden direkt från parkeringen. De svarar direkt på frågor och kommer med små tips vad man ev kan tillföra sin egen formgivning på bilen.

Så när jag valde färg i Teslas konfigurator för Model 3 och såg de rätt dyra premiumlackeringarnas priser, mindes jag min favoritfärg för egna firman. En annan orsak för den enskilde är också att originallacken kanske är matt och trist?

Fortsättning följer, här är uppdateringen av resten så visar vi slutresultatet!

Utnyttja gärna min referralkod om du vill ta chansen att utnyttja erbjudandet från Tesla att vinna något ur deras referens-program: https://ts.la/hkan65717  Mer om programmet och regler står här på Teslas hemsida. 

Tester av ljuddämpning Tesla Model 3

Många klagar på vägljud, och också vindljud i Tesla Model 3. Flera användare lägger ned mycket jobb på att försöka med olika metoder få bort det. Man kan sedan en tid även beställa hem olika prylar som skall dämpa vindbrus.

Mängden arbete och kostnad kan vara motiverad för en del. Men den här typen av fordon spränger en hel del konventionella gränser och många vill testa möjligheterna. Vissa av testerna här har också väldigt marginella resultat. Vad tycker du själv? Kika på klippen nedan. ;^)

SD Tesla har gjort flera försök, det här klippet ger en sammanfattning av det arbete som han påbörjade i klippet nedan.