Monaco GP, Formula 1 2011

Ännu ett spännade race i Formula 1-serien. Oqualifying 3

Denna gång på den absolut mest spännande och krävande bana som finns. Och det är den mest klassiska. Banan har både gott läge och fantastiskt fina åskadarplatser som bjuder på dramatisk bilsport.

Senaste: Se Niko Rosbergs krasch med barriären under tredje kvalificeringen target=”_blank”>idag! Se även längst ned till höger.

Mer online-info och reports här: http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/motorsport/formula_one/9498084.stm

Shumacher ligger 5a just nu tydligen? Spännande jag håller på honom!

Väldigt otäck smäll för Perez! citerar BBC: 1400: Horrible crash. The Mexican is very wide coming out of the tunnel and he veers right, hitting the barrier in exactly the same place as Rosberg. The Sauber flies down over the chicane and hits the tyre wall that Rosberg missed side on, with Perez holding his helmet as he made contact. An ambulance quickly gets to the scene. 

Han har förts bort med ambulans. På precis samma ställe som target=”_blank”>Nico Rosberg, vad kan detta innebära för Monaco GP?

Monacos Grand Prix körs sedan 1929, men Formula 1 kom hit först 1950. Ett av de mest intressanta och dramatiska loppen kördes 1933. Då infördes dessutom tids-kvalificering för första gången istället för som det var brukligt fram tills dess med lottning. På den officiella formula1-siten ser man också benämningen Practice, men det är lite fel egentligen, då det faktiskt inte alls är träning det är frågan om. Snabbast runt banan får första Pole-position på start-griden. Blodigt allvar helt enkelt. Några filmsnuttar har jag hittat som visar hur tufft det verkligen är på Monte Carlos gator.

         

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *