Det onödiga klimathotet. Ehrenberg på turné föreläser

 

ehrenb_bild
Hur vi kan rädda världen och kort presentation av bokFalska minnen.

– Men fokus låg nästan helt på Globala uppvärmningen, och att fossila bränslen förstör världen. Enligt Ehrenberg är det bara att läsa Klimatrapporten som FN tagit fram,- och ta del av det globala målen för att förstå vidden av hotet.

”Politikerna har en väldigt smalt synfält som numera har krympt in i lönsamhetsresonemang. Stora ekonomiska resurser har bundits upp i vår ekonomi och på Börsen”. Se gärna hans beskrivning av den ekonomiska bakgrunden här via ledare i ETC.

– Ehrenberg är därmed mycket kritisk kring den politik som hittils förts och rejäla svingar går åt både vänster och höger.

”Ta det här med energiskatten,- Va?? – Så dumt så det inte är sant. Detta har regeringen hittat på. Anledningen är kanske att Norrmännen och EU inte vill bli av med inkomsterna från fossilkraft och lobbar emot? – Magdalena Andersson mumlar att den kanske försvinner sisådär så småningom. (Se artikel om detta här).

– Och de lokala kraftvärmeverken är skraja bli av med inkomsterna från sina kunder, jag vet det då jag ju själv är energiproducent med vår anläggning i Katrineholm”.
”Men lösningarna finns redan, och det är att vi har en energikälla som är helt gratis! Nämligen solenergi. Idag kan DU som privatperson bidra lokalt till fossilfri (olje och gas-baserad energi från jordens resurser) till mycket låg egenkostnad!
Om flera av oss använder solenergi minskar förstås efterfrågan på fossila bränslen”.

Ehrenberg fortsätter med,- ”Vi har i vårt land bästa läge för solenergi. Under det mörka halvåret har vi ju vattenkraften som är väl utbyggd, den kompenserar helt för den mörka tiden på året. Bland länder sker största utbyggnaden med solenergi i Kina. *(Just i dagarna något reducerade planer på grund av anpassningssvårigheter i den snabba utbyggnadstakten.)Vi kan därför rädda klimatet för våra barnbarn!
Det här är ”solcialism”! – säger Ehrenberg.”Biltillverkarna har upptäckt, (i senaste laget*), potentialen i att lägga om produktionen för elbilar. Bland andra BMW som producerar sina elbilar i en egen helren miljövänlig anläggning i München,- Tyskland. Och Tesla har vänt upp och ned på hela marknaden då de lyckats ta fram elbilar som marknaden verkligen vill ha. De placerar själva ut laddstationer dessutom. Möjligheten till laddning av elbil har exploderat och växer i hela Europa så det knakar. Men laddningen skall förstås vara gratis. Inte kosta lika mycket som traditionella bränslen!

Vad kan vi göra då, skaffa egna solceller? Ja, det är faktiskt bra ekonomi att skaffa egna solceller. De håller i 40 år! Enkla att bygga själv och placera. Den som har både solceller och elbil behöver inte ens fundera på hur mycket det kostar, investeringen betalar sig inte bara på fickan utan också för klimatet på jorden om vi gör det här tillsammans.

Vad behöver DU för att ha solceller för din energiförsörjning?
Solceller – växelriktare – som bidrar med ström för din hushållsel – överskottet – går till nätet – närmaste konsumtionspunkt.

Hela strukturen i det svenska ekonomisystemet kan ritas om. Inte konstigt kraftverken gnäller och är rädda”.

Mer om detta finns förstås via http://40.etc.se/turnen.html

*Undertecknads kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *