Räckviddsångest vanligast hos bilägare som inte har någon elbil

Laddad-05Du vill ha en ELBIL, men vågar inte slå till? Den här artikeln hjälper dig kanske förstå varför elbilstrenden ändå är så viktig.

Tänk också efter en gång till.

Hur mycket kör du egentligen? Det spelar nästan ingen roll vad du gör med bilen, för verkligheten är att du tillhör de som kör maximalt 3-4 mil per dag. Elbilar som klarar mellan 13-19 mil på EN laddning är inte så tokigt. Eller hur?

”Bilindustrin är pressad från flera håll: Tillverkarna vet mycket väl vad klimatavtalen innebär, men få är villiga att helt släppa fossildrift (oljebaserade produkter som bensin och diesel), som fortfarande genererar stora vinster”. Och Hybridbilarna riskerar faktiskt att snabbt bli lika kalla som de som gick att köra på Etanol.

Utsläppskraven kan ge böter på 100 dollar per gram koldioxid per fordon! Det är alltså 70 procent dyrare att betala böter, än att satsa på teknik som till och med ger total miljöpåverkan genom hela tillverkningsprocessen fram till den färdiga elbilen.

Via RECHARGELänk här.

http://www.mckinsey.com/industries/automotive-and-assembly/our-insights/electrifying-insights-how-automakers-can-drive-electrified-vehicle-sales-and-profitability

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *