Laddaren för både villan nätet och elbilen – Wallbox Quazar

Hört talas om Vehicle To Grid (VTG) – Det är nu snabba steg i utvecklingen av batterilösningar. Utnyttja energin lagrad i elbilens batteri dubbelt upp!
Då elfordon oftast står stilla nattetid kan detta ge stabilare elproduktion och totalt väldigt bra ekonomi för din plånbok och hela samhället.

Effekt till elbilen: 7.4 kW
Effekt till bostaden eller nätet: 7.4kW

Om du dessutom har solpaneler på ditt tak som genererar mer el än du kan använda förstår du kanske vad det innebär? Se även utmärkt artikel i CleanTechnica.

Brasklappen: För närvarande kan du använda den med bara tre bilar: Nissan Leaf, Nissan e-NV200 och Mitsubishi Outlander. Men Wallbox hoppas att det skall vara en tidsfråga innan man kan erbjuda även till bilar med CCS DC” eller dyl?

https://cleantechnica.com/2020/01/06/wallbox-introduces-quasar-bi-directional-ev-charger-at-ces-2020/

https://www.digitaltrends.com/cars/wallbox-quasar-bidirectional-ev-charger-ces-2020/

TeslaOwnersWestSweden.seNestor AB – uppdrag och utbildningar hållbar utveckling – VUEF.seEnergy Evolution Center

Expert: Teslas historiska rekord blir inte långvarigt

Svenska Dagbladet har under temat ”Elbilsracet” lagt ut denna artikel jag tycker är nästan komiskt fri från en djupare analys.

Särskilt dessa stycken roar mig:

828 miljarder kronor landade Teslas rekordvärdering på tidigare i veckan. Men de gamla fordonsjättarna är långt ifrån uträknade i elbilsracet, enligt Martin Sköld, fordonsexpert och docent vid Handelshögskolan i Stockholm.

Men att Tesla är på väg att permanent köra om de klassiska biltillverkarna är inte sannolikt, enligt Sköld.
Han poängterar att andra parametrar väger in i värderingen än för de traditionella jättarna.
– Tesla värderas snarare som ett teknikbolag som till exempel Apple, där en massa framtida vinster som inte bevisats än har tecknats in, säger han.

– I grund och botten kan det betraktas främst som ett energiföretag som bland annat jobbar med smarta batterier och utvinning av solenergi.
Att kursen stigit 100 procent de senaste tre månaderna beror främst på det fjärde kvartalets överraskande goda leveranssiffror.
Men Martin Sköld tror att aktien går en tuffare framtid till mötes.

Ytterligare en utmaning att tackla är faktumet att andra bilföretag som inte haft rena elbilar börjar komma ikapp.
– Det innebär att de har ett erbjudande marknaden vill ha plus att de rimligen klarar av att bibehålla en effektiv produktion och har en lång tradition av att göra det – vilket jag tycker talar till fördel för övriga bilföretag, säger Martin Sköld.

Det finns även ett tredje orosmoln som tornar upp sig. Riktigt svettigt för Tesla kan det bli i racet om en marknadsledande position för självkörande bilar.
Här finns det enligt Martin Sköld andra aktörer som kan ha potential att gå om såväl Tesla som klassiska fordonsjättar.

– Autonoma och självkörande fordon blir det stora slaget framöver. Jag tror att vi kommer kunna se helt andra typer av bolag som löser det och som har ett helhetsgrepp om kunden, säger han.

Här verkar Sköld inte känna till TESLA’s kapacitet och framgångar de två senaste åren inom just självkörande teknik. De flesta med kännedom om hur AI och autonom trafik fungerar i grunden vet redan att TESLA trådlöst samlar in bilddata via alla deras fordon globalt. De flesta av konkurrenterna haltar fortfarande runt med redan föråldrad teknik som manuellt måste kompletteras i efterhand. Om Tesla Autopilot har jag skrivit här och det finns redan nära komplett information om hur deras system fungerar på tex Wikipedia.

https://www.svd.se/expert-teslas-histor … langvarigthttps://www.svd.se/expert-teslas-histor … langvarigt

https://www.marketwatch.com/story/5-things-tesla-bears-keep-getting-wrong-about-this-stock-2020-01-09