Elbil halverar kostnaden för underhåll och reparationer

Amerikanska konsumentorganisationen Consumer Reports har kikat närmre på service- och reparationskostnaderna för elbilar och jämfört de med traditionella bilar med förbränningsmotor. Slutsatsen är att det finns stora besparingar att göra i servicekostnader genom att välja en elbil, speciellt långsiktigt. 

Den genomsnittliga elbilisten halverar sina kostnader för service och reprationer under hela bilens livslängd, jämfört med en bil med förbränningsmotor. En av de största orsakerna är färre rörliga delar.

FORBES: Tesla kan komma slå ihjäl fossilbilsindustrin för gott!

Mot bakgrund av Tesla’s Battery Day-presentation förutsäger FORBES att detta kan vara den sista spiken i kistan för den traditionella bilindustrin.

Vissa har visserligen börjat så smått med elbilsproduktion, men det fungerar ju inte i längden hårdnackat, försöka balansera mellan så fundamentalt olika tekniker.

Det vi ser är hur Tesla inte bara förbättrar sina tillverkningsprocesser, – över hela produktionslinan, med stora inbesparningar i både teknik och materiel. Dessutom leder det till en minskning av batterikostnaderna med 56%. Men sedan förklarade Elon Musk att detta skulle möjliggöra en 25 000 $ Tesla “med helt autonom kapacitet”. Alltså en modell till ett helt annat pris än vi sett hittills. Med nuvarande bonus-malus är det inte svårt se vad det skulle ge för prisbild i vårt land.

Även helt ny gjutteknik, med egna material,som här egen aluminiumlegering gjuten direkt för både fram och bakvagn! Imponerande!

https://www.forbes.com/sites/jamesmorris/2020/09/26/teslas-25000-electric-car-means-game-over-for-gas-and-oil/amp/