Agenda 2030-konferens 17, 18 och 19 maj -21

Vi står inför globala utmaningar. Enda sättet att lösa dem är genom globalt samarbete, grundat i lokalt engagemang.

Tänkte tipsa om detta kommande evenemang via Formas:

”FORSKNINGSRÅDET FÖR HÅLLBAR UTVECKLING”. Det är i högsta grad kopplat till mitt eget engagemang i Västmanland Upplands Energiförening där vi har just lokala mål i till exempel kommande projekt #fossilfrittmälaren. Jag har ju har ju tidigare varit inblandad i projekt och dokumentation för Länsstyrelsen Västmanland ”Vindkraft Västmanland” och VUEF.se driver även projektet Hemakvaponi Bland VUEFs stödjande företag finns många som är kunniga och har erfarenhet av olika slag av förnybar energi. Såväl småskalig vattenkraft, vindkraft, solcellsanläggningar, elbåtar, off-grid-lösningar mm.

Klockan 9–10.30 varje morgon den 17, 18 och 19 maj arrangeras årets digitala Agenda 2030-konferens. Skriv in det i kalendern redan nu!

Välkommen att lyssna till inspirerande talare från olika delar av samhället. Följ och delta i diskussioner om nuläget för agendan i spåren av pandemin, vilken typ av satsningar och samarbeten som behövs för att uppnå målen och hur vi kan få fler aktörer att engagera sig i arbetet.

#2030konferensen
Information om program och möjlighet till anmälan inom kort.

Mer InformationDatum: 17 maj 2021 – 19 maj 2021Tid: 09:00 – 10:30Plats: Följ sändningen på youtube.com/formasfilmer Arrangör:Formas

https://formas.se/arkiv/evenemang/evenemang/2021-03-15-agenda-2030-konferens.html?utm_campaign=NyhetsbrevMar2021&utm_content=unspecified&utm_medium=email&utm_source=apsis

Porsche skapar ett exklusivt separat laddnätverk – för Porscheägaren

Volkswagen-gruppen kom med fler nyheter på måndagens Power Day . Porsches VD Oliver Blumes tillkännagivande av ett nytt lyxigt laddningsnät hamnade lite i skymundan av VW-koncernens Battery Day.

Trots att Porsche är del i IONITY-nätverket kommer premiumtillverkaren att sätta upp sitt eget laddningsnätverk längs motorvägar i EU. Dessa kommer endast att vara öppna för Porsches elbilar. Avsikten är att erbjuda en unik laddnings-upplevelse värdig Porsche-entusiaster, enligt Oliver Blume. Laddningsstationerna ska erbjuda mellan sex och tolv laddpunkter på minst 350 kW. Som känt möjliggör Porsches 800-voltsarkitektur väldigt goda laddningshastigheter. Porsche har inte sagt när stationerna är igång, exakt var de kommer att anläggas eller hur många det blir. 

Porsche separata ladd-system
Porsches separata ladd-system

Tesla är den naturliga jämförelsen när det gäller egna, slutna laddningsnätverk. Den amerikanska elbilstillverkaren verkar ha mycket högre ambitioner för sitt redan välutvecklade nätverk av snabbladdare. Det finns också rapporter om att Tesla planerar att delvis öppna sitt nätverk .

TeslaOwnersWestSweden.seNestor AB – uppdrag och utbildningar hållbar utveckling – VUEF.seEnergy Evolution Center