ID.9 – Volkswagen byter logotyp och identitet. Nionde gången!

Med övergången till elbilar och en helt ny filosofi såg man i koncernen behovet av en rejäl omstrukturering – det innebar förstås även en global förändring för varumärket och ALLA inblandade parter. Här är resultatet!

Hela nio förändringar av varumärket har gjorts hittills av det ganska enkla ideogram vi blivit vana vid. 1948 var man tydligen lite osäker på om den skulle vara tydlig nog? Bäst rama in den då?

Resumé har en rätt innehållsrik artikel om förändringen:

Förändringen av det visuella utseendet är inte den enda marknadsföringsmässiga nyheten som presenterades under måndagen. Biljätten kommer att börja använda sin omtalade ljudlogo i sin kommunikation.

− Volkswagens nya visuella språk kommer att skilja sig mycket från det vi har varit vana att se hittills – det kommer att bli djärvare och mer färgrikt. Fokus kommer att ligga på människor. Vi kommer inte längre att koncentrera oss på perfekt tagna bilder av våra bilar. Istället är målet att presentera realistiska situationer som kunderna själva kan relatera till, förklarar Jeanette Asteborg, marknadschef på Volkswagen Sverige i en kommentar till det nya utseendet.

https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2019/09/10/har-ar-utseendet-som-ska-bygga-en-ny-bild-av-volkswagen/