Sociala medier, välj rätt kommunikation för företaget?

Social Business, inte en ersättning för all kommunikation.

Social Business har blivit ett av de mest omtalade kommunikationsmedierna för både små och stora aktörer på marknaden. Det är också ett ofta populärt samtalsämne över både kaffebord och bardisk på Radisson SAS.

Men är det rätt för just din verksamhet?

Häromdagen diskuterade jag detta med en kollega och vi kom gemensamt fram till att för företag med publika produkter, är det ett utmärkt sätt att kommunicera direkt med kunden.

Du kan enkelt inter-agera med kund. Du kan ge tips och råd utan att behöva belasta telefonerna. Kunderna kan tipsa andra, etc.

Men för det icke konsumentinriktade företaget eller publika företaget är det en annan sak. Här bör man avväga om det man erbjuder verkligen passar för mediet?
– Social business är precis vad det betyder. – Alltså att man gör affärer. Ditt företags erbjudande kanske inte är så publikt eller användarvänligt så att det passar en bred målgrupp?

Använd mediet klokt och tänk noga över vad du skall använda det till? För småföretagaren är det däremot ett smart alternativ när man vill ha direkt kontakt med marknaden.

Men det krävs både tid, engagemang och erfarenhet, – för en lyckad satsning på Social Business.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *