Tre stora och viktiga båtmässor inställda 2022

Båtmässor inställda

I vårt land såg många fram emot Båtmässan som skulle arrangerats 4-13 februari -22. Båtmässor ställs även in i Tyskland och Finland. Det här påverkar även svenska elbåtstillverkare på ett tråkigt sätt.

Düsseldorf internationella båtmässa 22-30 januari och Helsingfors internationella båtmässa 11-20 februari 2022 är också inställda på grund av pandemin. I stället för att som planerat hållas i år flyttas mässorna till 2023.

– Det brukar vara 60 000 personer som besöker Båtmässan. – Vi har precis tagit beslutet att vi tyvärr måste ställa in årets Båtmässa med anledning av de åtgärder som aviserats, säger Carin Kindbom, vd för Svenska Mässan.

Båtmässan i Helsingfors skulle ha arrangerats 11–20 februari i år. Men med de nuvarande begränsningarna för publika tillställningar som gäller i Finland har arrangörerna valt att ställa in mässan. Finska myndigheter har redan en begränsning för sammankomster fram till 31 januari på grund av pandemin.

Düsseldorf ställs in andra året i rad och skulle enligt planerna hållits 22–30 januari 2022. Förväntningarna varit höga på den kommande mässan, som skulle vara en återstart för de stora båtmässorna även i ett globalt perspektiv eftersom alla betydande båtmässor har ställts in. Men det allvarliga läget med pandemin gör det omöjligt att arrangera publika sammankomster av det här slaget. Nimbus Group har redan meddelat att de dragit tillbaka sitt deltagande 2022.

Källor: Flipper Marin och Göteborgsposten

TeslaOwnersWestSweden.seNestor AB – uppdrag och utbildningar hållbar utveckling – VUEF.seEnergy Evolution Center