Missade du vernissagen?

Futurism i detta verk med mässingskula, aluminium och handblåst glas

Redan som 27-åring var Pierre Forssell verksam som formgivare och konstnärlig ledare för Gense i Eskilstuna. Där formgav han bland annat olika bestickserier, varav Spectra- och Piruettserien tillhör de mer kända. Samma år fick han stor uppmärksamhet för serien Shakers; koniska salt, -peppar och sockerströare i rostfritt stål. Dessa lanserades på H55-mässan 1955 i Helsingborg där hans tidstypiska design väckte stor uppmärksamhet.

Ett flertal verk har tidigare aldrig visats.

Länk till utställningens presentation.

 

Cancerfonden – reklam som griper tag i hjärtat!

Något av det bästa jag sett på länge! Fint och känsligt gjord, både tragisk och hoppfull på bara 4 minuter. Musikaliskt är den även väldigt lyckad med Anna Ternheim som lika fint lagt sin stämma och sång till klippet. – ”Minns det som igår” i Cancerfondens julfilm. Låten är hennes specialskrivna version av den klassiska nyårsången Auld Lang Syne

Via DAGENS MEDIAS artikel:

Cancerfondens kampanj handlar om att skapa engagemang, hopp och få fler att bidra till svensk cancerforskning, och man gör det genom att sätta fokus på Cancerfondens Nyårslyktor.

Den fyra minuter långa filmen har gjorts tillsammans med reklambyrån King och syns online och i en kortare version i Discovery och TV4-gruppens kanaler.

Cancerfonden: En av tre får cancer, men alla drabbas. Tack vare forskningen ökar överlevnaden och fler blir friska. Var med och bidra till svensk cancerforskning – köp julklappar som räddar liv på cancerfonden.se/jul.

”Poddindex” – en branschgemensam topplista av Sveriges mest lyssnade poddar.

Poddindex listar varje vecka en topplista över de flesta av Sveriges mest populära poddar. Vecka 45 toppas Poddindex av Sveriges Radios P3 Dokumentär, följd av P1 Dokumentär. Det som slår en vid första ögonkastet är att just dokumentärs-temat är absolut populärast. Tätt följt av dokumentärer kring kriminalfall. I räckvidd per vecka är det ”Filip och Fredrik enda podd som sticker ut bland övriga kategorier.

Via: Dagensmedia.se ”Sveriges Annonsörer lanserar nya ”Poddindex” – en branschgemensam topplista över räckvidden för de flesta av Sveriges mest lyssnade poddar”.

Med den nya mätningen Poddindex presenterar faktiska siffror för räckvidd per podcast. Mätningen blir en del av Kia-index.

Nu kan du byta ditt Apple ID från en tredjepartsadress till en från Apple

Via 99.se uppsnappade jag det här tipset!

Tidigare gick det inte att byta en e-postadress från en tredjepartsleverantör som exemepelvis Yahoo eller Gmail till en adress från Apple (@icloud.com, @me.com eller @mac.com). Om Apple ID:t skapats med en tredjepartsadress gick det bara att byta till andra tredjepartsadresser.

I ett uppdaterad supportdokument framgår det nu att Apple ändrat det här. Nu går det att byta från exempelvis namn@gmail.com till namn@icloud.com.

https://www.99.se/artikel/10975-nu-kan-du-byta-ditt-apple-id-fran-en-tredjepartsadress-till-en-fran-apple

Håkan Öqvist Form och produktions starka sidor.

En sida till om Håkan Öqvist Form och produktions starka sidor.

Har nu åter uppdaterat alla programvaror inklusive de verkligt kraftfulla programmen från Adobe som Photoshop, Illustrator, Indesign etc.

Märkligt nog har denna kraftfulla uppdatering inte uppmärksammats här hemma så värst, men en del info finns här för den som arbetar professionellt med Adobes mjukvaror.