Efterlängtad premiär för Tesla Model 3 – i hela Europa

Jovisst ville jag vara på plats i Mall of Scandinavia där Tesla Sverige visade upp Model tre för den Svenska publiken. Till en början var det faktiskt rätt glest med besökare. Men sedan var det en stor tillströmning! Alla med reservationsnummer. Jag var den ende som studerade Tesla Model 3 undertill. Ville ta en titt på framvagn och bakvagn. Givetvis ser det väldigt bra ut. Vinterdäck var monterade.

Härnedan finns rätt mycket bilder och videoklipp samlade.

Det är faktiskt jag under Tesla Model 3!
En måste ju kolla in hur framvagnen egentligen ser ut på riktigt!

Det var ett stort hemlighetsmakeri bakom de samtidiga visningarna i  EU. Hur de burit sig åt vet vi inte men förmodligen har de skeppats till Nederländerna? En av dem upptäcktes ute på vift, med en mystisk adapter för laddningen som ingen begrep hur den var löst då det inte skall passa med europeiska laddare?

CCS laddning för Tesla Model 3 – EU

Under presentationen viskades det i kulisserna och helt oväntat kunde Tesla Sverige annonsera att Model 3 får CCS-laddning. Det är flera fördelar med det som beskrivs här
Svenska priserna är inte angivna ännu. Men Tesla Club Sverige har alla detaljer som Ordföranden Tibor Blomhäll sammanställt.

Vill du räkna ut hur mycket du klarar i din finansiering finns denna länk – Teslakalkylen. Och jämför med din nuvarande bil i ägarkostnader!

Många har redan sett liknande klipp, men intressant ändå

Intervju med Tibor Blomhäll i Norrköpingstidningen https://www.nt.se/webb-tv/?clip=om5559471

Längst ned hittar du flera klipp från hela EU

Presentationen av Model 3 i Spanien.
Schweiz – Zürich