TeslaBjørn testar NIO ES8

Bjørn Nyland fick nyligen möjlighet att provköra NIO ES8 , den kinesiska 6- eller 7-sitsiga SUV som nyligen introducerades i Norge , på en terrängbana.

Bjørn Nyland provade också hur NIO ES8 kan starta och köra uppför såväl som nedför. Den främre kameravyn och flygvy var mycket praktiska och i princip en nödvändighet vid det sista testet (högst upp på en smal kulle).

Bjørn Nyland föreslog även att Tesla borde lägga till något som liknar snöläget i sin mjukvara.
Via InsideEvs: https://insideevs.com/news/529821/bjorn-nyland-nio-es8-offroad/

Mer om NIO hittar du här: https://en.wikipedia.org/wiki/NIO_ES8

TeslaOwnersWestSweden.seNestor AB – uppdrag och utbildningar hållbar utveckling – VUEF.seEnergy Evolution Center

Vaga miljöargument i marknadsföringen av elbilar och laddhybrider

Argumenten för elbilar och hybridfordon visar sig övergripande och saknar ofta detaljerad, för dig som ev kund, relevant information.

Allt fler branscher väljer idag att använda miljöargument i sin marknadsföring jämfört med för sex år sedan. Det visar en ny kartläggning som Konsumentverket låtit göra.

Detta är ju intressant i all kommunikation för laddbara fordon, och det är lite tråkigt man inte förstår i branscherna hur viktigt det faktiskt är att ge dig som kund en relevant och tydlig information. Här saknas det ännu tråkigt nog, till stor del kunskap hos många av dessa aktörer.

Se bilderna nedan hur det ser ut i resultaten. Undersökningen kan laddas ned här i sin helhet.

https://www.konsumentverket.se/aktuellt/nyheter-och-pressmeddelanden/pressmeddelanden/2021/kraftig-okning-av-miljoargument-i-marknadsforing/

TeslaOwnersWestSweden.seNestor AB – uppdrag och utbildningar hållbar utveckling – VUEF.seEnergy Evolution Center