Så vill Ygeman ge glesbygden laddstolpar – ”konkurrensfördel att ha laddare”

Laddinfrastrukturen i glesbygd ska förbättras och även kapaciteten i näten ska uppgraderas. Det beskedet lämnar energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) under en intervju med Dagens industri


Anders Ygeman kan tänka sig att ta till svensk lagstiftning för att komma till bukt med det, men anser fortsatt att EU-lagstiftning är rätt väg att gå.

Ett annat problem är att laddstationer fortfarande saknas på vissa geografiska platser i landet, trots att regeringen avsatt 150 miljoner kronor specifikt för att åtgärda det. Ministern lämnade beskedet att staten kan gå in och ta ett större ansvar kring den biten.

Överlag tror han att de marknadsekonomiska faktorerna kommer trycka på utbyggnaden. 


I takt med att elbilarna ökar, det gör de på bred front, kommer exempelvis restauranger se att det är konkurrensfördel att ha laddare för att kunderna med elbilar ska komma dit. Det behövs ett ’mindset’-skifte kring det här”.

Anders Ygeman, energi- och digitaliseringsminister


Läs mer i Dagens Industri – Länk.

Notera: Regeringen lämnade under måndagen besked om nya pengar för klimatbonusen för elbilar, 1,9 miljarder kronor i år och 550 miljoner nästa år. Men den typen av insatser kommer trappas av allt eftersom. 


TeslaOwnersWestSweden.seNestor AB – uppdrag och utbildningar hållbar utveckling – VUEF.seEnergy Evolution Center