FÅR PORSCHE TAYCAN AUTOPILOT?

Porsche Taycan och det väntade släppet av denna elbil ser vi absolut fram emot, men min egen fundering har länge varit varför man från företages sida inte verkar ha utvecklat sina egna planer på autopilot?

En sak vi nog kan vara överens om. Det är att man helt klart fokuserar på körupplevelse, drivlinan, batteripack och laddningskapacitet.

2017-18 gjorde man lite publiceringar av ett av Porsche lanserat assistans-system som heter InnoDrive men det var långtifrån något självkörande system som tex. TESLA’s. Det byggde istället på att det skulle ses som en sorts utvecklad farthållare. Porsche håller även på med ett uppdateringssystem likt Tesla’s som man kallar ”Car for life”? Tyvärr har jag inte hittat några referenser på det, ännu.

Nu börjar det bli intressant

CMOS kamera-sensor

Nu kanske vi äntligen ser en förändring av Porsches ev autonomi då Porsche just köpt in sig i det framgångsrika Israeliska företaget TriEye.

TriEye bygger sin lösning på infraröda kortvågs-signaler (SWIR – Shortwave Infrared Imaging) och rätt vanlig kamerateknik där tex. CMOS – sensorn förekommer i din digitalkamera. Det behöver inte automatiskt betyda att Porsche Taycan får autopilot men i framtida bilar kanske de kommer med en mer utvecklad lösning?

Som det ser ut nu nöjer man sig med att göra grunden så bra man bara kan.

I tidigare inlägg har jag ingående beskrivit Teslas autopilot: Se länk

TriEye’s lösning

Referenskoden går direkt till TESLA Sverige: https://ts.la/hkan65717 Mer om programmet och regler står här på Teslas hemsida.