Sociala medier och stretegier för din positionering

Facebook kan ta över Googles dominans.

Häromdagen så hade KOBRA på SVT ett reportage om Google där de beskrev och diskuterade Googles totala dominans på den virtuella kartan. Men Googles dominans kan faktiskt hotas av Facebook. Det är i sig inte konstigt då generellt en användare av Facebook ägnar nästan 7 timmar i veckan till att följa det mesta, och det är här poängen finns, -man söker via Facebook.

Det märker man allt oftare när man till exempel söker lokalt på en restaurang. Den kan plötsligt dyka upp i Googles sökmotor via en länk från Facebook.

Nu har dessutom Facebook gjort ytterligare tillägg med nya användarmöjligheter vilket ytterligare ökar möjligheter för företag och organisationer att positionera sin marknadsföring. Mot just enskilda användare och för att stärka sina varumärken.

För just företag är det här förstås spännande. Vilken strategi skall man använda? Och hur relevant är närvaron på det sociala nätverket? För en företagare med små eller begränsade resurser ger det faktiskt väldigt stora möjligheter att positionera sin marknadskommunikation tydligare mot sina kunder. Men det är upp dig hur mycket av tiden du ska sätta av till det. Det sker inte per automatik.

Något att fundera på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *