Skaffat mig en iPhone *iPhön

Nu har jag fallit till föga och äntligen skaffat mig en iPhone.

Jag har länge haft tillfälle att skaffa mig en sådan, men i fyra år har jag väntat på nästa version som ju inte kan vara annat än ännu bättre än den föregående.

Anledingen till bytet från traditionell mobil var faktiskt i första hand ekonomiskt.
Att springa runt till kunder och alla andra stackars inblandade var att jag var tvungen att släpa på min laptop som hade separat mobilt bredband. Och det är ju lite dyrt i längden. Det hakade upp sig då och då och tillverkarens dongel (Option) hade inte längre något support för uppdaterad mjukvara till min bärbara Mac.

Jag måste säga att jag faktiskt var lite tvekande , för skulle iPhone 4 verkligen hålla för vad Apple lovat? Efter att noga följt de rätt enkla installationsanvisningarna och efter att ha haft den i någon vecka så har jag vant mig vid att inte omedelbart veta vad som är upp och ned på den. Det spelar ju faktiskt när man tittar på nätet ingen roll, den vänder rätt i nio fall av tio! Och den enda knappen, hittar man lätt.

Slutsats: Skaffa den!

Lite om app’ar
Jag har rotat runt bland olika forums och letat blint på nätet efter olika bra app’ar till iPhone. (Och faktiskt de flesta fungerar på iPad)
Det man bör klargöra är att det handlar mest om spel och underhållning, och det är fortfarande inte så många program som man kan seriöst använda för iPhone. Men utbudet ökar hela tiden. Så den som har tålamod…

Några är gratis att installera, men jag tvingades till slut köpa ett par program för att det skall funka med mina behov.

Nr är 1Password Pro för iPhone. 109 kr. Samlar alla lösenord i en liten databas. -snabbare uppkopplingar till det mesta på nätet. Stödjer dessutom DropBox. Det fina med det är att man skaffar 1password för ditt hemmakontor också.

Man kan synkronisera alla sina inloggningsuppgifter och ev övriga superviktiga uppgifter som kontonummer i banker, bokningar etc. till sin iPhone. Det är till exempel praktiskt när man är på resa och skall logga in på diverse siter med viktig information som man ev. plötsligt behöver.

Enda naggen är att det kostar en slant det också. Men dollarn är svag och 272 kr (just nu) är kanske ändå inte en stor summa för total koll på sina viktiga uppgifter? Funkar skitbra när jag synkade med datorn.

Jag har också laddat ner gratis CallControl, en sorts koll på vilka samtal man har ringt, Svensk idé och produkt som man kan prova på gratis fram till årsskiftet. Lite oklart vad det det blir för kostnad sedan?? Hoppas de glömmer det!

CallControl är till för när du inte kan svara i telefonen men ändå snabbt och enkelt vill ge dina kontakter besked om när du kan ringa tillbaka. Genom två enkla klick erbjuder du den som ringer en ny tid ‐ antingen att bli återuppringd på, eller då det passar att återkomma. Med Callcontrol får du en tydlig överblick över din telefontrafik; vilka som ringt, vilka du ska ringa tillbaka och dina röstbrevlådesamtal genom den visuella röstbrevlådan. Oroa dig inte för att glömma bort att ringa upp ‐ CallControl ger dig en påminnelse när det är dags, inklusive snooze-funktion. Du kan också komma åt CallControl från din webbläsare.

Till sist ett bra och busenkelt program att skriva längre dokument med!
Det heter PlainText och är så enkelt som det låter. Prova, det är gratis också! Se länken:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *