Gammal synd

Porsche och VW-annonser.

Under 80-talet hade jag nöjet att arbeta med annonskampanjer för både VW och Porsche.

Därför kan det vara kul att visa just dessa annonser som jag tog fram när jag jobbade på en av de större byråerna i Stockholm. Det var en hektisk tid, man ställde upp på i princip vad som helst och jobbade så att svetten stänkte över originalbordet!

Vi fick uppdraget att dels presentera de nya Jetta och Passat modellerna för Svenska VW. En av annonserna var (Winterwagen) som jag plockade fram ur idébanken. Inte en enda bil i sikte!
Redan då flaggade man om de goda vägegenskaperna och traditionen att ge bästa valuta för pengarna.
Porsche gjordes som en serie illustrationer med bland annat börshuset i bakgrunden. Den hette (Konjunkturcykeln!)
Annonserna vi producerade gick i de då gigantiskt stora Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet. Lite mer att hantera då, – vid köksbordet.

Porsche kommer jag särskilt väl ihåg då jag fick åka med i byråägarens Porsche 928 några gånger. Det var en fantastiskt välbalanserad och potent bil med V8 och väghållning som inget annat jag åkt i tidigare. Den var metallic bronsfärgad och var en väldigt bekväm långfärdsvagn. Det enda kruxet i grädden var cigarettröken som var liksom intorkad i hela kupén.

Jag fick prova på 911 också. Den var imponerande med sin galvaniserade och urstarka kaross men oerhört gammalmodig i helheten. Vacker att se på, men ett monster i både öron och köregenskaper. -Om man inte lärt sig hantera den förstås.

Dgens 911’or är något helt annat efter att vattenkylningen och det helt nya modellprogrammet kom 1996-98.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *