Design och form i GT bilar

Form i sportvagnar

De riktiga GT-bilarnas utseende, se tex. Ferrari 250 GTO nedan, – är intressant på många sätt. I de flesta fall är bilarnas form oftast beroende av hur de är formgivna för gatbruk, men det förekommer också att en del av formgivningen smittar av sig på gatbilarna om man får säga så? Faktiskt var McLaren första företaget som provade kolfiber i sina konstruktioner redan 1971.

En av de intressanta bilarna som kommer att dyka upp på banorna är just nya McLaren MP4 12c Gt3. Den lär debutera i Spanien enligt en artikel som jag snappade upp här.

Engelsmännen har fått blodad tand tydligen och kommer även med en hybridbil av Jaguar. Den är verkligt intressant då ju redan Porsche med Porsche 918 RSR slagit världen med häpnad i fråga om helt ny hybridteknik och motorlayout!

Till denna skara kan nu tilläggas även Porsche Boxster E! Min gamla favorit bland sportvagnar. En klassisk roadster och platsar inte direkt i GT-gänget? Men det är en rolig och överraskande nyhet som finns att läsa mer om här: Porsche Boxster E. (SPIEGEL)

httpv://www.youtube.com/watch?v=Zwo3ixHtKHQ   httpv://www.youtube.com/watch?v=nuT3hJOTY8Y

Ett annat märke med anor är ju Aston Martin som gjort ännu en värstingbil med intressant yttre. Se klipp ovan. Den påminner inte så lite om Mercedes SLR måsvinge. Se bild av denna inför 2012 här nedan.

Här är ett klipp med Lambhorgini Aventador som är sevärt.
The Lamborghini Aventador On The Road

Audi R8 har verkligen en egen profil. Den fungerar men den kanske är lite aning ålderstigen nu? Den dök nämligen upp i Polyhonys PlayStation-spel Gran Tursimo redan 2001! (I spelet är den en seg upplevelse tyvärr.) Annat i verkligheten.

Mercedes har just släppt bilder på Mercedes Benz SLS AMG Roadster. Riktigt elegant i sitt visirliknande garnityr. Både Astoon Martin och Mercedes tycks ha ett likartat uttryck. Just det, riddarhjälm liknar det. Nedan ett litet galleri av några av de senaste modellerna som finns att tillgå för den som har pengarna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *