”Team GB models new Olympics 2012 kit” Övertramp av Stella McCartney?

Britterna är inte alls stolta över nya OS-dräkterna!

Det brittiska OS-laget har fått sina dräkter presenterade, men brittiska allmänheten tycker inte om dem.
Man kan förstå varför.

Enligt pressreleasen har Stella McCartney ägnat 2 år med utformningen. Visserligen snyggt på individuella plagg, men ser man till dräkten som identitetsbärare av den olympiska idén och för identitet åt värdlandet, – så har man nog jobbat lite för hårt.

Det är dessutom separat utformning mellan olika grenar och lag. Även om grunden kan ses i profilen på ärm, kragdetaljer och den blå flaggan i bålpartiet.

Lustigt att den riktiga flaggan även hamnat på stjärten! Tråkigt att det inte är bara denna utformning och grafik som kommit på skam, – även den officiella grafiska profilen har kritiserats hårt. Häromveckan lanserades funktionärernas dräkter och kritiken var inte nådig där heller.

Roligt och snyggt, men verkligheten har större krav på funktionalitet. För att en identitet skall fungera måste man nog trots allt hålla sig till ”rätt” färger. Och just i idrottssammanhang är ju det en självklarhet. Tanken var nog god att bryta med det traditionella. Men varför krångla till det för den globala publiken?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *