Identitet + Grafisk profil = god ekonomi

Identitet + Grafisk profil = god ekonomi

All typ av verksamhet sätter spår i någon form. Allt vi säger och gör ger mottagaren omedelbart en visuell identifikation.

En fågels kvitter eller spåret av rovdjur ger oss genast en bild och känsla. Det hör till våra instinkter att vi omedelbart vet om vi skall njuta eller fly.

Det är viktigt för alla versamheter att överblicka och värdera den egna visuella identiteten. Bland det mest komplicerade är när en separation inträffar. Eller en sammanslagning sker. Ofta måste man noggrant avväga om profilen skall få ny identitet.

Ett exempel är ABB’s grafiska profil som jag sammanlagt arbetade med i hela sju år. Det är en global koncern som har genomgått många förändringar genom åren. Med en tydlig visuell policy försvaras varumärket mot alla typer av missförstånd och direkta felaktigheter. Redan under slutet av -90-talet kom idén att det vore enklare om den finns tillgänglig för alla via webben. Hela 5-6 kilo pärmar som skickades runt hela globen i en särskild box var plötsligt besparad! Allt material omarbetades och minskades ned till i princip 90 sidor!

Det viktiga är att säkerställa att alla använder samma material och att detta material förmedlar den bild och känsla som man kommit överens om.

Den som är smart vänder sig till dem som sitter med kärnkompetensen. Då slipper man pinsamma misstag och vinner framförallt tid. Rätt hanterad sparar en ”Grafisk profil” pengar.

Jag gör just detta. Skapar visuella lösningar för bästa ekonomi.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *