Lyssna-tips. Vetenskapsradion Klotet: Kläder som är hållbara för miljön

Kläder som är hållbara för miljön

I ett stort svenskt forskningsprogram jobbas nu för högtryck för att ställa om modeindustrin mot en hållbar produktion och få klädköparna att inte köpa nya plagg som kanske bara används någon gång och sedan slängs. Miljöutsläppen när bomullen odlas eller polyestern tillverkas i Asien och fram till färdigt plagg är enorma idag. Kan tyg göras miljövänligt av svenska granar istället? Kan man slopa farliga kemikalier och designa så kläderna går att laga? Klotet hör med forskarna och branschen. Programledare: Marie-Louise Kristola.

Länk till inslaget här.

Nudie Jeans är ett exempel på företag som lagar dina jeans för livslängdens skull. – Gratis. Se länk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *