Vad är Artis Mundi? En social app?

Nix!

Artes Mundi är en internationellt inriktad konstorganisation som identifierar, erkänner och stödjer samtida bildkonstnärer som interagerar med social verklighet och erfarenhet.

Artes Mundi är latin och betyder ”konsten av världen”, syftet är förstås internationellt, för att överbygga globala sociala struktur och kulturbryggor.

Grundades 2002 av walesiska konstnären William Wilkins är Artes Mundi mest känd för sitt tvååriga internationella utställning och prisutdelningen som äger rum i Cardiff. Utställningen är Wales ’största och mest spännande samtida bildkonst show. En av de nominerade artisterna får priset på £ 40,000, den största konstpriset i Storbritannien och en av de mest betydelsefulla i världen.

Årets nominerade (Artis Mundi &) är ett mångsidigt utbud av artister som spänner över helt olika genrer och kulturer. Den innehåller några av pionjärerna inom aktuell samtidskonst på den internationella arenan.

http://www.artesmundi.org/en/exhibitions-prizes/artes-mundi-six

Exempel på http://www.theguardian.com/society/2014/oct/06/theaster-gates-artist-latest-project-is-regenerating-chicago-artes-mundi

Skärmavbild 2014-10-14 kl. 14.29.20

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *