FOTO går i graven

Tidningen FOTO går i graven

Ännu en gammal favorit av facktidningar försvinner. Jag läste för det mesta lösnummer, många under 80-talet just för att hänga med i utvecklingen av kameror o fototeknik. Innehållet varierade kraftigt under de åren, både bilder och text kunde man bli lite trött på, – tidvis. Omslagen dominerades ett par år av mest flick-foto vilket skapade lite förvirring i tidningsställen.

Utformningen, med enhetligt tidningshuvud lyckades sällan ge någon identifierbar form genom åren. Se nedan.

 

Text via FOTOS hemsida:

Sista tidningen som kommer ut blir nummer 3 i slutet av februari.

Informationen om nedläggningsbeslutet fick redaktionen av förlagsledningen igår och ytterligare information kommer att lämnas till prenumeranter och övriga berörda under de kommande veckorna.
– Det är tråkigt, men FOTO har kämpat med lönsamheten i flera år. Tidningen har en 75-årig historia, så det har varit ett svårt beslut att ta, säger Stina Abenius, publicistisk direktör på Aller Media.
Tidningen FOTO & Video köptes av Allers förlag 1992 och slogs ihop med tidningen Aktuell Fotografi som förlaget redan ägde. Tidningen fick då titeln Aktuell Fotografi & FOTO. 1994 återtogs namnet FOTO.
Aller media kommer inte att göra någon annan satsning på foto som det ser ut just nu. Prenumeranter erbjuds tidningen Digitalfoto för alla i stället för FOTO.
Hemsidan www.tidningenfoto.se kommer dock att leva vidare och uppdateras av den nuvarande redaktionen fram till den 26 februari då den nye ägaren, Bonnier Publications A/S, tar över ansvaret för den.

FOTO

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *