Stirlingmotorn levererar –

Stirling-17Här är motortillverkaren som växer snabbt i Gävle: ”Vi har ett otroligt tryck från marknaden”

”Inresol har utvecklat en lösning där ved eller något annat bränsle värmer en gasfylld värmeväxlare som driver motorn med elgeneratorn, som i sin tur alstrar elektricitet. Kylningen av motorn används för att producera varmvatten på samma sätt som i till exempel bilar. Stirlingmotorn kan sedan anslutas till en byggnad ungefär som vid installationen av en värmepanna eller värmepump för att ge el, varmvatten och värme.

Med en rad olika patentlösningar har Gävleföretaget lyckats förfina stirlingmotorn, gjort den mobil och användbar i fler sammanhang”.

Videoklipp med reportage av GD

Via Gävle Dagblad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *