PORSCHE TAYCAN – Batterier

Första gången vi ser batteripaketet?

Hittade en bild hos Porsche där man tydligt ser batteri-montaget i Porsche Taycan.
– Förmodligen en demo-konstruktion för internutbildning med mera, körriktning är åt vänster i bilden.Jag ser också att de förstås inte använder samma system som TESLA batteripack men ser ändå intressanta detaljer i konstruktionen som förändrats något från de koncept-bilder man redan för något år sedan släppte. Batterierna ligger i separata sektioner och man ser tydligt hur de är kopplade.

Den högre sektionen, typ kardantunnel,- är mer svårtolkad? Här sitter förmodligen batteristyrning och andra komponenter som kan ha varit skrymmande?
Det sitter även två anslutningar framtill till vänster i bilden, som jag antar har med batteriernas laddingång att göra? Baktill skymtar kablarna till bakre motorn?
Två utrymmen ser tomma ut men de är bland annat till för fot-utrymme åt passagerare bak.

Det vi inte ser: Porsche säger själva att de kommer introducera induktiv laddning = laddning utan att stoppa i en kabel i fordonet, – men framhåller att det ännu inte finns en överenskommen standard på marknaden. I samma artikel nämner de att Induktiv laddning och snabbladdning via aggregat inte fungerar för närvarande. Här upptäckte jag också att artikeln är skriven före april/maj 2018 och har inte rätt modellbetäckning Porsche Taycan, där står istället Porsche Mission E.

Så uppgifterna är kanske lite för gamla här? https://newsroom.porsche.com/en/technology/porsche-engineering-2018-1-development-electrics-electronics-electromobility-fast-charging-otmar-bitsche-michael-kiefer-high-voltage-systems-opportunity-15797.html