Elbilsrevolten – omställningen, fulspelet av fordonsindustrin och oljekonglomeraten

– I den globala utvecklingen för elfordon, har vi nu inget annat än kanske den största omvälvningen sedan industrialiseringen! 
Den utvecklingen har genom fordonsindustrins ensidiga hårdnackade motstånd,- bromsat en annars lovande elfordonsutveckling som fanns redan kring 1990-talet.

Sammanfattas i två punkter:
– Att de lät sig övertygas via köpta lobbyister att elbilar bara skulle vara en fluga. 
– Att ”vissa” av dessa skrupelfria företag heller ens i detta nu,- verkar förstå vidden av vad den oljebaserade förbränningsmotorn faktiskt ställt till med!?

Nu är det också så att kunderna kommer att kräva elbilsfordon i allt snabbare och högre efterfrågan. Bedömare ser att det sker ett skifte i efterfrågan kanske redan 2025!!
Vissa tillverkare kanske INTE kan möta denna efterfrågan alls!

De flesta av tillverkarna har väldigt små resurser att få tag i batterileverantörer då alla är bundna av att lyckas få leveranser så att det ligger i fas med den planerade produktionen! Men det visar sig nu att även VW har fått bekymmer med just leveranser av batteri-pack för sin planerade flotta av helt nya I.D.-familjen. Räkna alltså med att du får vänta rejält länge på din första I.D.3!

Det här betyder att slutet faktiskt ÄR nära för flera av dessa motståndare till elbilismen!
Glöm inte att de lyckades döda GM’s försök till GM One. Bara den historien är värd att dyka ned i. ”Who Killed the Electric Car?”

Genom elfordonens enorma framsteg de sista fem åren ser vi också en omvälvning som genererar ytterligare jobb, kanske tusentals jobb skapas genom att det krävs fler personer med ett helt nytt tänk genom energilagring, solcellsteknik. batteriteknik, vindkraft, bilbatteri-till-nät etc!. Att batterilagring fungerar vet vi redan och steget är inte långt till att även motoriserade fritidsbåtar plötsligt går helt tyst! Tänk batterilagring på skärgårdsöarna som ofta drabbas av strömavbrott. Intressant för sjöfarten onekligen!

Alla dessa fulknep påminner om när tobaksindustrin med fusk och rackarspel försökte komma undan alla skadestånd och krav från flera länder och institut,- när världen började inse hur farlig rökning är. 
Sent vaknade dessa tobaksbolag och de hittar ÄNDÅ på e-cigaretter och allt möjligt för att överleva på andras liv!!

Dessa fordonskonglomerat drar sig inte ens nu för att sprida desinformation, speciellt när det gäller en tillverkare som snart har produktion i flera världsdelar.
Grundaren motarbetas ständigt och även rent kriminella handlingar har utförts av så välkända koncerner att man baxnar över fräckheten och deras brist på etik! 
– Jo det var VW som nyligen försökte hindra en självkörande bil under ett test på allmän väg.
Så håll en sak i huvudet. 
Allt är inte så gulligt som de försöker få det se ut att vara! 

Texten är hämtad från ett inlägg i Elbil Sverige
/Håkan Öqvist

Utnyttja gärna min referralkod om du vill ta chansen att utnyttja erbjudandet från Tesla att vinna något ur deras referens-program: https://ts.la/hkan65717  Mer om programmet och regler står här på Teslas hemsida.