Var är elbilarna?

OKQ8 gör filmserie om bensinmack – vill konkurrera med Ica-såpan

OKQ8 vill gifta underhållning med reklam i ett nytt filmkoncept som kommer att gå i tv. Men var är satsningen på elbilsladdning??

OKQ8 planerade redan i december 2020 tillsammans med Skellefteå Kraft bygga 800 stycken snabbladdare för elbilar runt om i landet. (Sveriges största snabbladdningsnätverk). Vi elbilister hoppas förstås satsningen kommer att synas i den så kallade reklamfilmsserien? – FRAMTIDEN som skall representeras av rollfiguren ”Jasmin”?

Det nya reklamkonceptet är framtaget tillsammans med reklambyrån 13, som man började arbeta med i somras. Den har producerats av Esteban.

– Det känns fantastisk kul att ha fått förtroende att ta fram ett helt nytt reklamfilmskoncept för Sveriges största drivmedelskedja. Målsättningen är att filmkonceptet framöver kommer konkurrera med ICA-såpan om positionen som Sveriges mest omtyckta, säger Nima Stillerud, creative director på 13.

Den första filmen har premiär på TV4 den 8 februari, men en trailer har redan släppts. 

https://www.resume.se/marknadsforing/kampanj/okq8-gor-filmserie-om-bensinmack-vill-konkurrera-med-ica-sapan/

Till sist, en bra reklamfilm för Porsche Taycan

En aning klinisk, vem som helst gillar Porsche och skall man visa framtid så är det nog inte bara androgyna miljöer som gäller, bortom idag?

Vi behövde en regissör med sitt eget öga för det visuella, samtidigt som vi ville berätta en historia. Det var något med kombinationen av den ambitiösa produktionsnivån och tanken som slog både känslor och symbolik som fick oss att välja Joon Brandt som regissör den här gången.

Steffen Westbye , marknadschef på Porsche.
Ja det är här du skall klicka

– Representerar Porsches framtid
Enligt Porsche har de valt namnet ”Taycan” på grund av ordets innebörd och hänvisningen till hästar. Namnet kommer av ursprung i Turkiets stolta hästtradition. 
– Det kan vara frustrerande att arbeta med djur, som i praktiken gör precis vad de vill – men det fanns några majestätiska scener till slut, säger Brandt.
Westbye säger att det grymtades rejält hos de vanliga förbränningsmotor-ägarna när Porsche började planera sin första helelektriska sportbil – kallad ”Porsche Mission E” men att nu en del av dem även kan tänka sig en Taycan. 
– Taycan representerar på många sätt Porsches framtid, och här upplever vi att reklamen berättar en fängslande historia om generationsväxling, förutom en intressant visuell framställning av var bilens namn kommer ifrån, säger han. 

Det finns skillnader, stoleken är dock densamma.

Har haft lite norskt reklaminnehåll
Westbye säger att historiskt har inte mycket reklaminnehåll producerats för Porsche i Norge.
– Det är inte ofta man ser helnorska bilannonser som båda är visuellt gripande men också berättar en bra historia, säger han. 
Enligt Westbye spelades filmen in i det bästa Norge har att erbjuda av vägar genom fjällmasiv och modern arkitektur i Oslo. Utmaningen var att visa både bil och omgivning från sin bästa sida.
– Det viktigaste för mig har varit att ta hand om Porsches kärnvärden och sedan berätta en historia om vägen framåt, säger Brandt.

Produktionen gjordes av High and Low, medan Kristoffer Grindheim och Motion Air stod för bilden. Redigeringen gjordes av Uhørt, medan Goldbox / Imagine a Theory stod för animeringar. Ljudarbetet utförs av Sølve Amundsen, och filmens stora stjärna är (hästen) Champagne.

Här kan du faktiskt se hela conceptbilen som det började ryktas om redan 2015. https://www.porsche.com/microsite/mission-e/international.aspx#/reveal

TeslaOwnersWestSweden.seNestor AB – uppdrag och utbildningar hållbar utveckling – VUEF.seEnergy Evolution Center

VW ”The Last Mile” reklamfilm

Volkswagen tar farväl av ikoniska bilmodellen – hyllar reklamen

Volkswagens ”Bubblan” stod i centrum av reklamvärldens kreativa revolution. Nu tar Volkswagen farväl av modellen med en hyllningsfilm med en rad anspelningar på klassiska annonser.

Tanken är att filmen ska markera slutet på en era och början på en annan där Volkswagen satsar hårt på sina elbilsmodeller. 

https://www.resume.se/marknadsforing/reklam/volkswagen-tar-farval-av-ikoniska-bilmodellen-hyllar-reklamen/

TeslaOwnersWestSweden.seNestor AB – uppdrag och utbildningar hållbar utveckling – VUEF.seEnergy Evolution Center

ID.9 – Volkswagen byter logotyp och identitet. Nionde gången!

Med övergången till elbilar och en helt ny filosofi såg man i koncernen behovet av en rejäl omstrukturering – det innebar förstås även en global förändring för varumärket och ALLA inblandade parter. Här är resultatet!

Hela nio förändringar av varumärket har gjorts hittills av det ganska enkla ideogram vi blivit vana vid. 1948 var man tydligen lite osäker på om den skulle vara tydlig nog? Bäst rama in den då?

Resumé har en rätt innehållsrik artikel om förändringen:

Förändringen av det visuella utseendet är inte den enda marknadsföringsmässiga nyheten som presenterades under måndagen. Biljätten kommer att börja använda sin omtalade ljudlogo i sin kommunikation.

− Volkswagens nya visuella språk kommer att skilja sig mycket från det vi har varit vana att se hittills – det kommer att bli djärvare och mer färgrikt. Fokus kommer att ligga på människor. Vi kommer inte längre att koncentrera oss på perfekt tagna bilder av våra bilar. Istället är målet att presentera realistiska situationer som kunderna själva kan relatera till, förklarar Jeanette Asteborg, marknadschef på Volkswagen Sverige i en kommentar till det nya utseendet.

https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2019/09/10/har-ar-utseendet-som-ska-bygga-en-ny-bild-av-volkswagen/

Tesla Motors första reklamfilm

Tesla Motors första reklamfilm är ute och det är extra intressant då Elon Musk har hållit en ganska låg profil på området.

Klicka för STOR bild

Det dyker dessutom upp en intressant vy i början där en kaross verkar vara i början av en design-studie. Verktygen och inredningen tyder på det. Vad det kan vara får andra gissa. Kan vara både en prototyp eller en pågående omgörning av nuvarande modeller?

Det kan vara ett av meningen med reklamfilmen, men huvudsyftet framgår att Tesla inte BARA jobbar med personbilar!

Tesla Motors video-sajt på Youtube är annars bara använd för information, tips och uppdateringar till ägare. Samt lanserings-event.

Electrek har tagit en titt också på reklam-klippet och upptäckt samma sak.

Reklamfilm: Dåligt Porsche!

Idag råkar det vara Internationella kvinnodagen och det här klippet som Porsche lagt ut via Youtube gör mig riktigt ledsen!

Stereotyperna framgår med all tydlighet, mannen är den som står för hus och välbifinnande, kvinnan hänger snällt med och gör i stort sett inget annat än småler lite så där gulligt! Klart hon inte kör bilen!?

Att man inte tar chansen att även utnyttja momentet i omställningen från fossila bränslen!? De kunde fångat upp att när stereotyperna försvinner, lämnar det chansen för det medvetna företaget att ta viktiga marknadspoäng.

Dåligt Porsche! Gamla upplagrade värderingsgrunder, dags att ”snabbladda” om marknadsföringen!

 

Cancerfonden – reklam som griper tag i hjärtat!

Något av det bästa jag sett på länge! Fint och känsligt gjord, både tragisk och hoppfull på bara 4 minuter. Musikaliskt är den även väldigt lyckad med Anna Ternheim som lika fint lagt sin stämma och sång till klippet. – ”Minns det som igår” i Cancerfondens julfilm. Låten är hennes specialskrivna version av den klassiska nyårsången Auld Lang Syne

Via DAGENS MEDIAS artikel:

Cancerfondens kampanj handlar om att skapa engagemang, hopp och få fler att bidra till svensk cancerforskning, och man gör det genom att sätta fokus på Cancerfondens Nyårslyktor.

Den fyra minuter långa filmen har gjorts tillsammans med reklambyrån King och syns online och i en kortare version i Discovery och TV4-gruppens kanaler.

Cancerfonden: En av tre får cancer, men alla drabbas. Tack vare forskningen ökar överlevnaden och fler blir friska. Var med och bidra till svensk cancerforskning – köp julklappar som räddar liv på cancerfonden.se/jul.