ELVÄGAR: Varför hävdar Trafikverket att batterier för tunga transporter inte har tillräcklig kapacitet?

Anledningen kan förstås vara prestigemässigt, samt att man fortsätter arbete med planering och projekt trots kostnaderna per kilometer väg.

Argumenten jag för fram här mot de så kallade elvägarna är främst att batteritekniken hunnit ikapp. Bland lastbilstillverkarna finns redan Tesla och deras Tesla Semi som kan sägas vara ledande i både effektivitet och lastförmåga. Volvo Construction equipment har även med eldrivna hjullastare bevisat sig överraskande effektiva och på köpet miljövänliga.

Det många kanske inte känner till är att Trafikverket redan sedan 2018 arbetar med att förse E20 mellan Hallsberg och Örebro med permanent elväg. https://www.trafikverket.se/vara-projekt/projekt-i-orebro-lan/sveriges-forsta-permanenta-elvag/

Där framgår också att projektet är pausat?

Tesla Semi är effektivaste ellastbilen enligt ptolemus.com*

*Färska siffror för SCANIA respektive VOLVO lastvagnar finns här

Möjligheterna blir allt fler. Redan nu ryktas det om ännu större batteripaket och även mindre vikt tack vare senaste teknikframgångar. Samt även ellastbilar med utbytbara batteripack är under utveckling.

Trafikverkets argumentation kring elfordonsbatterier

”Det pågår omfattande forskning och utveckling av nya batterier runt om i världen. I dag finns dock inte batterier med tillräcklig kapacitet – i förhållande till sin vikt – så att tunga lastbilar kan drivas av dem med tillräcklig nyttolast över längre sträckor.

Det finns också en negativ påverkan på miljön vid tillverkningen av dagens batterier som gör att mindre batterier är att föredra om möjligt i fordonen”.

Det byggdes en teststräcka 2016 i Sandviken som sedan revs 2020. Enligt plan hävdade man. Intresse spreds i övriga Europa men hur det gått med dessa projekt är svårt att få fram. Det enda som verkar vara igång och under fortsatta tester med separat fil och luftledningar är i Tyskland. https://www.ehighway-sh.de/de/aktuelles-46.html

Så mycket kostar en elväg per kilometer

En grov bedömning pekar på att kostnaden för att bygga elvägar, inklusive elnät och kringutrustning, blir mellan 10-30 miljoner kronor per kilometer, beroende på teknik.

Kostnaderna är, när tekniken är mogen, låga i jämförelse med att bygga ny järnväg och det kan ske i högre takt.

TeslaOwnersWestSweden.seNestor AB – uppdrag och utbildningar hållbar utveckling – VUEF.seEnergy Evolution Center

Till varmare tider

Det går mot varmare tider och vad brukar hända då, jo dra på en T-shirt, när du vill sticka ut och ge en kommentar till omvärlden.

Här är två roliga exempel jag tagit fram för stranden eller styrelsemötet.

Till en President. ”YOU ARE SURROUNDED”, Begränsad upplaga. Boka den nu. E-post: hakan (a) ho-form.se

Den här gjorde jag åt Sjotun.se – ”OIL & GAS? GO ELECTRIC” Länk till beställning av den

TeslaOwnersWestSweden.seNestor AB – uppdrag och utbildningar hållbar utveckling – VUEF.seEnergy Evolution Center

Volvo CE lanserar L120H Electric Conversion hjullastare

Nu börjar vi se allt fler riktigt rejäla maskiner med 100% kraft utan minsta utsläpp och oljud annars förknippat med traditionella förbränningsmotorer.

Pressrelease via Volvo Construction Equipment: Volvo CE utökar utbudet av medelstora elmaskiner med hjullastaren L120H Electric Conversion.

Som en del av en branschledande ambition att snabbt och tillförlitligt utveckla sitt erbjudande inom elektromobilitet, har Volvo Construction Equipment (Volvo CE) utvecklat en lösning för att konvertera L120-hjullastaren till eldrift – vilket tillgodoser marknadens aptit på mer hållbara lösningar för medelstora maskiner.

20-tonnaren L120H Electric Conversion, som är utvecklad i samarbete med Volvos partner Parker Hannifin och sedan byggts om av koncernens egna bolag CE Engineering Solutions, kommer att bli kommersiellt tillgänglig för utvalda kunder i Europa under 2023. Med den etablerade konventionella maskinen som bas, som fortfarande kommer att erbjudas kunderna, kommer elkonverteringsmodellen att leverera samma prestanda men med fördelen att göra det utan utsläpp.

– Denna modell kommer bli ett efterlängtat tillskott till vårt utbud av elektriska maskiner, där vi sedan tidigare har lyckats väldigt bra med introduktionen av Volvos kompakta eldrivna hjullastare och grävmaskiner, säger Fredrik Askling, produktchef för elektromobilitet på Swecon.

– Innan en bredare utrullning av modellen, så kommer vi att under året sätta ett begränsat antal i drift hos ett mindre antal kunder med verksamhet i lämpliga applikationer. L120H Electric Conversion kommer definitivt att bidra till att sätta ytterligare fart på elektrifieringen av både Volvos produktprogram och vår bransch som helhet.

Ny drivlina, ny affärsmodell

L120H Electric Conversion kommer att finnas tillgänglig i år. Kunderna kommer att dra nytta av en ny affärsmodell, som gör det enkelt att övergå till eldrift.

100 % kraft med 0 % utsläpp

L120H Electric Conversion levererar samma kraftfulla prestanda som sin dieselmotsvarighet, men utan utsläpp och nästan helt tyst drift. Dessa fördelar kombineras för att erbjuda ökad komfort för både föraren och de som arbetar nära maskinen.

Med sina batterier på 240 kWh har maskinen en drifttid på cirka fem timmar i de flesta medeltunga applikationer. I enlighet med Volvos befintliga laddningslösningar beräknas den ladda från 0-100 % på bara 1,5-2 timmar.Med L120H Electric Conversion får kunderna följande funktioner som standard: CDC-spakstyrning (Comfort Drive Control), Load Assist med inbyggd lastindikering samt radardetektering med vårt nya kollisionslindrande system (Collision Mitigation System). Dessutom kommer L120H Electric Conversion att stödjas av dedikerade elektromobilitetsapplikationer som låter föraren se batteri- och laddningsstatus samt förvärma hytten.Beroende på efterfrågan från marknaden ger detta möjligheten att i framtiden konvertera kunders befintliga L120H-hjullastare till eldrift.

Tekniska specifikationer L120H Electric Conversion*

Maskinvikt19 000 – 21 600 kg
Brytkraft173,5 kN
Skopvolym2,5 – 9,5 m3
ElmotorParker GVM310
Batterikapacitet (helt paket)240 kWh
Laddningstid (22 kW inbyggd AC-laddare)10 – 12 tim
Laddningstid (150 kW DC-snabbladdare med CCS2-gränssnitt)1,5 – 2 tim
Max. effekt vid1 400 varv/min
…ISO 14396, brutto204 kW
…ISO 9249, SAEJ1349, netto204 kW
Max. vridmoment vid1 400 varv/min
…SAE J1995, brutto1 395 Nm
…ISO 9249, SAE J1349, netto1 395 Nm
Statisk tipplast vid full sväng12 300 kg
Timmergafflar1,3-2,4 m2
Däck23.5 R25, 750/65 R25

https://e-fordon.se/volvo-ce-lanserar-l120h-electric-conversion/

TeslaOwnersWestSweden.seNestor AB – uppdrag och utbildningar hållbar utveckling – VUEF.seEnergy Evolution Center

Tesla investor day: Tesla visar vägen till förnybar energi, genom bländade effektivitet och innovationskraft

Elon Musk och Drew Baglino presenterade evenemangets första del där Elon ”Master Plan Del 3” genom att ge en helhetsbild av möjligheterna för framtiden genom att använda hållbar, förnybar energi.

Detta är Musks tredje masterplan, de två första kom 2006 respektive 2016. De har fungerat som färdplan för företagets tillväxt och utveckling under de senaste 17 åren när Tesla har vuxit till världens ledande elbilstillverkare. ”Det finns en tydlig väg till en global hållbar förnybar energiomställning till 2050 och det kräver inte att naturliga livsmiljöer förstörs”, sa Musk under första delan av huvudanförandet. 

Noteras bör också att Musk inte heller nämnde kärnkraft som del av detta program. Snarare var innehållet i presentationen, tyngden på att det finns hopp, ett stort hopp hela världen kan dra nytta av förnybar energi för framtiden genom att nu solenergi och vindenergi fått så stort genomslag.

”Det finns en tydlig väg till en global hållbar energiomställning med hjälp av förnybar energi i överflöd,” sade Musk. 

Tesla vill accelerera energiomställningen

Elon och Drew Baglino visade en bild (nedan) som visar vad som behövs för att nå en hållbar ekonomi. Cheferna noterade att även om dessa siffror kan verka stora, är de faktiskt inte det om de jämförs med den globala ekonomin. Bara cirka 10 biljoner dollar i investeringar för att bygga en hållbar energiekonomi.

Mindre kostnader till 60% av traditionella fossilbränsle-investeringar

”För ett anmärkningsvärt litet landområde kan vi vara helt hållbara,” sa Musk. ”Den elektrifierade ekonomin kommer att använda mindre resurser än (fossila bränslen).”

Drew Baglino nämnde även energi genom framställning av väte för tyngre applikationer. Elon konstaterade att väte kommer att vara användbart för industriella processer, men det är INTE något som bör användas för personbilar. Han belyser också behovet av att ställa om sjöfartsnäringen till hållbarhet där just stora batterier redan nu kan få riktigt vettig användning.
De tryckte även på att övergången till en hållbar ekonomi faktiskt kommer att involvera mindre fossila bränslen jämfört med vad som för närvarande spenderas idag. 

Franz von Holzhausen och Lars Moravy fokuserade på Teslas initiala produkt, elfordon, där man under processernas gång insåg att man kanske arbetade på fundamentalt fel sätt!? Fords produktionslinje har dominerat produktlinjerna i över hundra år men det finns för mycket hinder för att den skall kunna fungera fullt ut. Vi började med att bygga om hela tankesättet till hur man sätter samman bilar när man insåg möjligheterna med att gjuta hela komponenter som fram och bakvagnar i aluminiumlegering för Model Y och Cybertruck. Det öppnade för en hel drös av egna innovationer i produktionskedjan vilket kommer att spara enormt mycket tid och fysisk produktion i framtida modeller. Lars Moravy tillade att Cybertrucken faktiskt gör sitt tillverkningsfotavtryck litet, Franz bekräftar att Cybertruck kommer i år. (USA). Man avslöjade också att dess nästa generations plattform förväntas möjliggöra en kostnadsminskning på 50 procent i produktionsledet.

Företaget visade en video med Tesla Robot som går självständigt och utan hjälp, även om det inte fanns någon livedemonstration av densamma. Trots svårigheterna att hitta lämpliga komponenter och motorer för den humanoida robotplattformen, (som Tesla nu tagit fram själva), ”kan vi ta med dessa faktiska produkter till marknaden i en skala mycket snabbare än någon annan,” sa Musk. 

Han förväntar sig vidare att företagets robotar kommer att bli så framgångsrika att vi snart kan se en dag där de är fler än människor. ”Jag tror att vi kan överskrida ett en-till-ett-förhållande mellan robotar och människor,” tillade han”.

För att se mer av delar av presentationen som inte ryms här se klipp nedan:

TeslaOwnersWestSweden.seNestor AB – uppdrag och utbildningar hållbar utveckling – VUEF.seEnergy Evolution Center

Antal nyregistrerade elbilar Februari. Tvärstopp?

Inför statistik som MobilitySweden blev lite sena med, kan vi ändå konstatera via Car.info se att antal nyregistreringar gått ned rejält mycket.

Det finns minst två anledningar som har gett denna effekt. Dels att miljöbonusen på 70 000 kr drastiskt togs bort vid årskiftet, dels att många avvaktar med beställning då även räntor för billån stigit. Överhuvudtaget kan detta ge en svag köplust från marknaden.

I januari 2023 steg registreringarna måttligt från 4343 till 5418 så det kan ju ändå förhoppningsvis visa sig öka när vi har mars månad bakom oss.

Se den statistik som fritt publiceras via Car.info. Flera parametrar kan väljas.

Mobility Sweden har nu till sist laddat upp sidan: www.mobilitysweden.se

TeslaOwnersWestSweden.seNestor AB – uppdrag och utbildningar hållbar utveckling – VUEF.seEnergy Evolution Center