Porsche skapar ett exklusivt separat laddnätverk – för Porscheägaren

Porsche separata ladd-system

Volkswagen-gruppen kom med fler nyheter på måndagens Power Day . Porsches VD Oliver Blumes tillkännagivande av ett nytt lyxigt laddningsnät hamnade lite i skymundan av VW-koncernens Battery Day.

Trots att Porsche är del i IONITY-nätverket kommer premiumtillverkaren att sätta upp sitt eget laddningsnätverk längs motorvägar i EU. Dessa kommer endast att vara öppna för Porsches elbilar. Avsikten är att erbjuda en unik laddnings-upplevelse värdig Porsche-entusiaster, enligt Oliver Blume. Laddningsstationerna ska erbjuda mellan sex och tolv laddpunkter på minst 350 kW. Som känt möjliggör Porsches 800-voltsarkitektur väldigt goda laddningshastigheter. Porsche har inte sagt när stationerna är igång, exakt var de kommer att anläggas eller hur många det blir. 

Porsche separata ladd-system
Porsches separata ladd-system

Tesla är den naturliga jämförelsen när det gäller egna, slutna laddningsnätverk. Den amerikanska elbilstillverkaren verkar ha mycket högre ambitioner för sitt redan välutvecklade nätverk av snabbladdare. Det finns också rapporter om att Tesla planerar att delvis öppna sitt nätverk .

TeslaOwnersWestSweden.seNestor AB – uppdrag och utbildningar hållbar utveckling – VUEF.seEnergy Evolution Center