Inredning, allt viktigare för de flesta – och medierna

I år skall det bli intressant att se vad Formex 2001 bjuder på, och vi kommer att försöka belysa intrycken därifrån.

Årets trend 2011 sägs av Formex vara ”Det mixade, matchade och återbrukade där gammalt och nött blivit nytt igen har fått ett starkt fäste här i Norden. …Vi har börjat längta efter design, konst och skinande blanka ytor igen. Vårens tema på Formex är Glorious mix”.

Vas från Uppsala Ekeby (30-tal) blir makalös med de rätta blomstren

För företagandet är det här ämnet intressant då det är allt tydligare hur företaget kan profilera sig utåt i den faktiska inre miljön. Detta är lika viktigt som företagets kommunikativa profil som den grafiska. Allt bör vara i samstämmighet med vad företaget erbjuder  och en genomtänkt kommunikation bör även innehålla en välgjord miljö där kunden känner sig hemma och kan referera till.

För magasin och tidskrifter är inredningsdesign och braschen som sådan väldigt viktig att hålla bevakning på, i flera aspekter. Målgrupperna har en uppsjö av preferenser som de är intresserade av. Allt från bästa möjliga kvalitets-inredning till det mest nödvändiga. Iredningsmagasin vet att presentera innehållet på ett lättillgängligt sätt och förmedla läsarna både information och glimtar av olika inrednings-lösningar.

Ett flertal TV-kanaler och TV-serier är också beroende av trenderna, några av dem främjar just trendtänkandet extra mycket.

Och sist men inte minst alla leverantörer, tillverkare och designers.

Vi får se hur det kommer att arta sig. Återkommer om detta så snart jag kan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *