Mångkulturella företag en framgångsfaktor

Jag fick ett nyhetsbrev från Regeringen som också finns i en ännu på webben ej publicerad artikel i DI Debatt på Dagens Industri.

Citerar: ”…att muslimska familjer handlar leksaker till sina barn när ramadan avslutas är det betydligt färre som känner till. Och den zooaffärsägare som är medveten om att det ska stå en skål med en guldfisk på bordet vid det persiska nyåret kan göra goda affärer. Men få har den kunskapen.

I morse gick över 600 000 människor som fötts i ett annat land till jobbet. Men de skulle kunna vara betydligt fler. Svenska företag måste bli betydligt bättre på att se den potential som många invandrare har och vad de kan innebära för företagets framtida utveckling.”

Jag håller helt med och tycker att man bör uppmärksamma detta också i marknadsföringen. Och media ger fantastiska möjligheter att nå rätt målgrupper idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *