Modereklam: Dressman utmanar modeindustrins kroppsideal

dressmanns
Genom historien har människor brottats med skeva kroppsideal. Ideal där någon annan har bestämt vad som är vackert och vad som inte är det.Så sent som i förra veckan kritiserades Calvin Kleins reklam i Stockholms tunnelbana för att vara könsdiskriminerande.

En undersökning som  Dressmann tagit fram tillsammans med TNS Sifo visar att en tredjedel av männen i Sverige och Norge haft negativa känslor kring sina kroppar det senaste halvåret. Faktum är att många män oroar sig mer över hur de ser ut än över sin ekonomi och sina relationer.

Artikel via Resume.
http://www.resume.se/nyheter/artiklar/2015/09/08/dressmann-utmanar–kroppsidealet-inom-mode/

Och varför inte jämföra med detta hårt kritiserade exempel som blev anmält av Reklamombudsmannen i maj 2015.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *