Kollision undveks bakifrån med autobroms och Tesla Model 3

Som vi ser i video-klippet ovan undveks en kollision med framförvarande bil genom att standard autobroms med radar, reagerade snabbare än föraren.

Hela sekvensen spelades automatiskt in av kameran, placerad strax innanför vindrutan vid backspegeln. Denna sitter standard i alla bilar från Tesla och därför finns några dokumenterade ”nära ögat”-klipp.

Det vi ser är att Teslas radar når även framför framförvarande fordon och även under dem. Notera att föraren ser mycket väl att något är på gång då det är blinkande varningsljus på håll och att kön saktar in, (en förare som tänker och tittar längre framåt har fördel), men när något plötsligt sker, då är det inte lika lätt.

Tesla hävdar till och med att den samlade data ”neurala data” de redan har genom, kameror, radar, datainsamling och egen hårdvara, så kan alltså en liknande situation,- undvikas. Se även min tidigare artikel kring detta.

  • As the system confidence level rises, the braking force will gradually increase to full strength when it is approximately 99.99% certain of a collision.