Kriget i Ukraina hindrar bilproduktionen – VW och Porsche bland de drabbade

Det här är förstås väntade nyheter, både tillverkare och underleverantörer drabbas då konflikten Ukraina/Ryssland fortsätter.

Porsche har återigen valt att ställa in skift på sina fabriker på grund av en brist på delar. Det gäller särskilt kabelhärvor, som tillverkas i det krigsdrabbade Ukraina. Även Volkswagen har fått skjuta upp lanseringen av elbilen ID.5 med en månad.

Under mars månad har märken som Porsche, BMW och Volkswagen tvingats helt eller delvis stoppa tillverkningen på flera av sina fabriker. Den nya bristen på kabelhärvor har förvärrat det redan ansträngda läget för bilindustrin, som sedan tidigare brottas med komponentsbrist på grund av pandemin.

Nu tvingas Porsche återigen bromsa sin produktion. Flera arbetsskift har strukits på märkets fabriken i Zuffenhausen och Leipzig i Tyskland, rapporterar Automotive News. En talesperson för märket ska ha bekräftat att fabrikerna arbetar med reducerad kapacitet denna vecka.

Fler företag drabbas

Porsche är långt ifrån ensamma med sina problem. Även koncernkamraterna i Volkswagen Group har drabbats hårt och fabriken i Zwickau, där flera av koncernens MEB-plattformsbaserade elbilar byggs, har fått hålla stängt i flera dagar.

https://www.mestmotor.se/automotorsport/artiklar/nyheter/20220329/kriget-i-ukraina-hindrar-bilproduktionen-vw-och-porsche-bland-de-drabbade/

TeslaOwnersWestSweden.seNestor AB – uppdrag och utbildningar hållbar utveckling – VUEF.seEnergy Evolution Center