Media: VW kan skrota planer på ny elbilsfabrik?

WV Strategie

Via Elbilen.se: Nu indikerar vd Oliver Blume och varumärkeschefen Thomas Schäfer i ett internmeddelande att de viktigaste projekten för de närmaste åren kommer att omvärderas:

”Vi tar för närvarande tillfället i akt att gå igenom alla projekt och investeringar för att kontrollera lönsamheten.”

På grund av förseningarna i utvecklingen av mjukvarulösningarna, med avancerade mål som självkörning på nivå 4, som i sig kostar miljarder, kan Volkswagen ändå avbryta byggandet av den nya fabriken i Wolfsburg för den framtida modellen ”Trinity”. 

Enligt andra källor som Automobilwoche behöver det inte betyda att Trinity-projektet läggs ned. I och med att man flyttar tidsperspektivet till slutet av decenniet, kan det ge mer tid för utveckling av både ”Trinity”, andra delprojekt som SSP plattformen för flera olika elbilsmodeller inom koncernen, batterier, laddning och digitalisering. Den tidigare anläggningen i Wolfsburg anses ha varit starkt underutnyttjad.

Mer om VWs SSP plattform hittar man här: https://topelectricsuv.com/news/volkswagen/volkswagen-group-ssp-platform/#Multi-segment_applications

TeslaOwnersWestSweden.seNestor AB – uppdrag och utbildningar hållbar utveckling – VUEF.seEnergy Evolution Center