VW Golf blir VW ID.2 som elbil 2025

En efterlängtad och logisk fortsättning på den så framgångsrika Golf-modellen som producerats i olika versioner ända sedan 1974. Enligt Autocar är målet lansering 2025 med priset 22 500 euro.

Enligt Autocar får den helt ny exteriör och interiör, ”ID.Golf” som kommer att visas som en ny konceptbil i mars med en totallängd på 4250 mm, vikt ca 1 700 kg och med framhjulsdrift. Volkswagen kommer att använda MEB-Plus-plattformen – en uppdaterad version av dagens allmänt använda MEB-elbilsstruktur som har nya prismatiska battericeller LFP (litiumjärnfosfat) och laddningshastigheter på upp till 200kW. 

I stället för den radikala konceptbilen VW ID Life-, München 2020, och som kunde beskådas på eCarExpo härhemma i Sverige, kommer VW ID 2 att få en konventionell halvkombi-form.

Den har redan fått en systermodell ”Seat Cupra Urban Rebel” är redan på gång till 2025 och kommer att finnas som en billigare version till priset av ca 200 000 kr. De två elbilarna kommer att tillverkas i Seats Martorell-fabrik nära Barcelona som indirekta ersättningar för Volkswagen Up och Seat Mii . En liknande utformad modell från Skoda ovanpå samma arkitektur är också planerad att anlända vid ett senare tillfälle. 

https://www-autocar-co-uk.translate.goog/car-news/new-cars/volkswagen-golf-be-reborn-£20000-ev-alongside-hot-gti?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=sv&_x_tr_hl=sv&_x_tr_pto=wapp

https://www.electrive.com/2023/02/15/vw-rumoured-to-turn-the-id-2-into-id-golf/

TeslaOwnersWestSweden.seNestor AB – uppdrag och utbildningar hållbar utveckling – VUEF.seEnergy Evolution Center