Mer projekt och uppdrag

Smyglanseringen: THE WHITE PLOT – Produktfoto och kampanjmaterial

Se mer på: https://thewhiteplot.com

”The White Plot” är ett helt nytt varumärke, inom lyx-segmentet som utmanar den traditionella wholesale/retail-processen, som ger kunderna för lite flexibilitet och alltför höga priser.
THE WHITE PLOT’s mål är att hålla en mycket högre service, och sälja de allra bästa sängkläderna för ett rimligt pris. Ledorden är Enkelhet och Kvalitet. Se mer om Om THE WHITE PLOT

HO-Form har arbetat med produktfotograferingen, se exempel nedan.

 

Collage – fotografi – nu till salu

imageFotografiska collage av arkitektur och byggnader har jag sysslat med ganska länge. Oftast för att illustrera inlägg och kommentarer kring bostadsfrågor i min blogg. De är långtifrån någon lek med dem. Arbetar med avancerad systemkamera som levererar högupplöst material och därför har jag större möjligheter till både komposition och kvalitetsnivå.

Precis som illustrationerna monteras dessa i ram beroende på önskemål i begränsad upplaga. Prisnivå är beroende på med eller utan ram. Enkelt sagt,- 500 kr med ram. 400 kr utan.

Hör av dig här på min kontaktsida.

Se gärna fler av mina bilder i denna blogg.

Vernissage,- Jan Gustafsson – Thomas Ljungqvist

Vernissage på Art Gallery Quirinus med fotograferna Jan Gustafsson och Thomas Ljungqvist 20 februari 2016

Bilder och filmklipp från utställningen att studera närmare

Objektivtest.se – för fotoproffs och entusiasten

Objektivtest.se – för fotoproffs och entusiasten

Här hittar du rätt  objektiv till din systemkamera, och det är först och främst fullformars-kameror det gäller.

Testerna är verkligen genomgående och man får dessutom detaljinformation i form av grafer där man direkt kan se varje objektivs egenskaper översiktligt. Rekommenderas!

”Webbsidan Objektivtest.se startades i mars 2015 av Christian Nilsson, fd teknisk redaktör på tidningen FOTO, och Per Nordlund, optisk designer på Victor Hasselblad i Göteborg”

”Objektivtesterna baseras bland annat på MTF mätningar utförda med avancerad optisk utrustning hos Hasselblad”.

Länk direkt: objektivtest.se

Design-S dagen / Fotomässan 2015

Det är dags igen för lite seminarier och mäss deltagande.

Här är ett par tips:

://design-s.se/design-s-dagen/

”Följ med i det generationsskifte som pågår inom svensk design. För hundra år sedan började vi skapa vackrare vardagsvaror, idag lever vi mitt i en global digitalisering, där Sverige, tack vare samma användarvänliga och demokratiska tradition, lyckas ligga långt framme. Men vad är egentligen design idag när alla designar? Vad är skillnaden mellan en designkonsult och en organisationskonsult? Hur syns och verkar tjänstedesign?”

http://sthlm.fotomassan.se

”Nordens största mötesplats för fotografi och rörlig bild. På Stockholmsmässan i Älvsjö får besökarna under tre dagar uppleva en fotofest fylld med inspiration, produktinformation och fria föreläsningar”.

 

Skärmavbild 2015-11-05 kl. 09.19.05

Skärmavbild 2015-11-05 kl. 09.26.57

Modereklam: Dressman utmanar modeindustrins kroppsideal

dressmanns
Genom historien har människor brottats med skeva kroppsideal. Ideal där någon annan har bestämt vad som är vackert och vad som inte är det.Så sent som i förra veckan kritiserades Calvin Kleins reklam i Stockholms tunnelbana för att vara könsdiskriminerande.

En undersökning som  Dressmann tagit fram tillsammans med TNS Sifo visar att en tredjedel av männen i Sverige och Norge haft negativa känslor kring sina kroppar det senaste halvåret. Faktum är att många män oroar sig mer över hur de ser ut än över sin ekonomi och sina relationer.

Artikel via Resume.
http://www.resume.se/nyheter/artiklar/2015/09/08/dressmann-utmanar–kroppsidealet-inom-mode/

Och varför inte jämföra med detta hårt kritiserade exempel som blev anmält av Reklamombudsmannen i maj 2015.

”Nu vet alla vem jag är” Kampanj utan innehåll??

© Håkan Öqvist
© Håkan Öqvist

JCDeacaux lämnar ett svar på deras (målsida) där de kallar det hela ”Från okänd till riksbekant –
på bara två veckor”. Ok, men bekymret är att besökaren möts av ingen annan information att det är en mätning av resultatet genom denna webbplats. http://annoubergfelt.se/

Besökaren får ett minst sagt rätt kyligt intryck.

Det finns inget behjärtansvärt, som att kvinnan jobbar för någon hjälporganisation, alternativt kommit på någon fantastisk idé och söker allmänhetens stöd etc.

Kunderna är man uppenbarligen väldigt måna om, men jag är säker på de får samma intryck. Enda resultatet är statistik man redan har efter att miljardtals redan gjorts på verkliga kampanjmätningar. Ett svar är redan enkelt. – Minst två tredjedelar av besökarna är män!

Kort sagt: Kampanj utan innehåll.

Fotografi: Anders Zorn, Zorn och kameran 5 juni — 30 augusti, 2015

Fotografiska Museet, uställningen om Zorn och kameran.

”Den här utställningen visar en sida av Zorn som endast varit känd för ett fåtal. På Zornmuseet i Mora finns konstnärens fotografier bevarade, ett tusental bilder som tillkommit från början av 1890-talet till något år före hans död 1920. Vid några tillfällen har de visats som exempel på hur Zorn använde fotografier som förlagor till målningar och etsningar, men de har aldrig visats för att de skulle vara intressanta för sin egen skull. De visas nu på Fotografiska”.

Beskrivning tagen från Fotografiska Museets hemsida. (Öppettiderna är väldigt generösa).

 

khdksjdfa
Bild via Sveriges radio